Zamislite stan od 27 m2 u kojem imate sve

by | March 30, 2024
Zamislite stan od 27 m2 u kojem imate sve

У modernom društvu, trendovi u stanovanju neprekidno evoluiraju, a mikro-stanovi postaju sve popularniji izbor među mladim parovima i pojedincima koji cene praktičnost, funkcionalnost i estetiku u svojim domovima.

Stan od 27 m2 u kojem ništa nedostaje

Inspirisan potrebom da se maksimalno iskoristi svaki kvadratni metar, arhitekta Bianca da Hora je dizajnirala očaravajući mikro-stan od 27m² koji efikasno kombinuje udobnost sa stilom.

Jedan od ključnih elemenata ovog prostora je integracija rasporeda, gde su zidovi rušeni kako bi se proširio prostor i omogućio lakši protok prirodnog svetla. Ova odluka nije samo proširila vizuelni prostor, već je i stvorila osećaj prostranosti u ograničenom prostoru.

Dnevna soba, kuhinja i trpezarija

Dnevna soba je multifunkcionalna, služeći kao trpezarija, dnevni boravak i prostorija za gledanje televizije. Sa kompaktnim i neutralnim nameštajem, poput sofe i trpezarijskog stola, prostor je optimalno iskorišćen. Paleta boja, koja se kreće od nijansi sive, crne, bele i drvenih tonova, doprinosi vizuelnom jedinstvu i širenju prostora. Ogledalo koje pokriva ceo zid iza sofe dodatno doprinosi osećaju prostranosti.

Kuhinja je dizajnirana u obliku hodnika, sa delimično otvorenim konceptom ka dnevnoj sobi. Nameštaj po meri je optimalno raspoređen radi maksimalnog iskorišćenja prostora za skladištenje, dok odabrani materijali olakšavaju održavanje higijene. Metalna pregrada sa nazubljenim staklom deli kuhinjski prostor od ostatka stana, ali istovremeno omogućava protok svetlosti.

Stan od 27 m2 ima i spavaću sobu

U spavaćoj sobi, pametno dizajnirana stolarija stvara zanimljive dubine i naglašava moderan izgled. Osvetljena niša u drvetu iznad kreveta dodaje dodatnu toplinu i karakter prostoru. Kupatilo je osmišljeno u tonovima sive boje, sa staklenom pregradom koja deli vlažnu i suvu oblast. Dodaci od crnog metala doprinose modernom izgledu prostorije.

Ovim inteligentno dizajniranim mikro-stanom, mladi par je uspeo da stvori udoban, gostoljubiv, praktičan i organizovan dom, prilagođen njihovim potrebama i stilu života. Ovaj prostor ne samo da efikasno koristi svaki kvadratni metar, već i ističe kako inteligentno planiranje može transformisati i najmanje prostore u funkcionalne i estetski privlačne domove.

 


Peter_visual/gettyimages

Tags: