Industrijska kuhinja: Predstavljamo vam 10 najlepših primera

by | March 5, 2024
Industrijska kuhinja: Predstavljamo vam 10 najlepših primera

Volimo njegov snažan karakter koji unosi autentičnost u naš enterijer. Industrijski stil je opravdano na vrhu trendova, posebno kada je reč o kuhinjama.

Industrijska kuhinja: Otkrijte ovaj bezvremeni trend

Inspirisana njujorškim potkrovljem sa prostranom atmosferom, industrijska kuhinja zna kako da se prilagodi svim prostorima zahvaljujući nekoliko dobro osmišljenih dekorativnih detalja.

Koji materijali se koriste?

Kao što možete zamisliti, industrijska kuhinja zahteva da bude povezana sa otpornim materijalima, napravljenim da izdrži i podnese brojne prolaze u ovoj centralnoj prostoriji kuće. Takođe ćemo se opredeliti za materijale prilično sirovog izgleda, sa naizgled loše obrađenom završnom obradom, bez ukrasa koji ne bi bio potreban. Prava kombinacija za kuhinju u industrijskom stilu je naravno sirovo drvo i metal kao što je nerđajući čelik, na primer sa drvenim kuhinjskim nameštajem i radnom pločom od brušenog nerđajućeg čelika, ili obrnuto.

Koje boje su najpopularnije?

Ako je industrijska kuhinja obično ukrašena prilično tamnim bojama poput crne i sive, nemojte zamišljati prostoriju koja izgleda dosadno, jer će je vešto ulepšati svetli detalji, bilo zahvaljujući metalik završnim obradama (na visećim, malim kućnim aparatima itd.) ili u beloj boji koja se pametno koristi na metro pločicama ili na nekom kuhinjskom nameštaju. Takođe se nećemo ustručavati da damo energiju celini sa nekoliko prasaka jarkih boja kao što su retro i šareni frižider, barske stolice od obojenog čelika, ili čak posteri i posteljina za domaćinstvo koji će dodati malo života.

Kakav raspored je preporučljiv?

Nemnivo vizualizujemo kuhinju u industrijskom stilu u prostoru koji je otvoren prema dnevnoj sobi, ali ako to nije moguće, ako možete, postavite stakleni krov koji će odmah dati ton. Isto tako, centralno ostrvo praćeno osnovnim barskim stolicama je neophodno kada raspored to dozvoljava. Kombinujte zatvorene zidne jedinice sa otvorenim policama po svom ukusu i ne zaboravite da pronađete mesto za nekoliko zelenih biljaka koje će doneti malo topline u prostoriju.

Industrijska kuhinja: Ovo su najlepši primeri

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10


Borjana Božić

Vasyl Cheipesh/gettyimages