Kuhinje u industrijskom stilu: Kako je formirati u svom domu?

by | March 6, 2024
Kuhinje u industrijskom stilu: Kako je formirati u svom domu?

Funkcionalna, prostrana, dekorativna i prijateljska, industrijska kuhinja ima mnogo prednosti, a svaka je privlačnija od prethodne.

Kuhinje u industrijskom stilu: Kako usvojiti ovaj trend?

Novi modeli koje su primetili dizajneri kuhinja, dekorativne ideje za kopiranje, rasporedi koje treba pratiti: otkrijte naš najbolji savet za usvajanje kuhinje u industrijskom stilu.

Generalno otvorena ka trpezariji ili dnevnoj sobi, industrijska kuhinja odmah upada u oči, otuda je važnost uspešnog rasporeda i dekoracije ključna. Ako lako ispunjava sve zahteve funkcionalne kuhinje, u dekoraciji kombinuje različite stilove u malim dozama. Industrijska kuhinja kombinuje čelični nameštaj profesionalnog stila, male retro kućne aparate, kultne dizajnerske stolice i dodire boja za savremeniji stil.

Kada je reč o materijalima…

Za industrijsku kuhinju – vešto orkestrirana – kombinacija nekoliko materijala je dobra polazna tačka. Fokusirajte se prvenstveno na šik i funkcionalni karakter čelika i nerđajućeg čelika, i upotpunite dodirima sirovog drveta. Ovo su sigurne vrednosti. Beton takođe ima odlično mesto za polaganje, na primer na radnoj površini. Drveni nameštaj sa čeličnim nogama, privesnim svetiljkama u industrijskom stilu i zašto ne i originalni popločani poklopac u metro stilu koji će usavršiti atmosferu?

Nameštaj, centralno ostrvo… Koji nameštaj izabrati za kuhinje u industrijskom stilu?

U industrijskoj kuhinji, izbor nameštaja je neophodan da bi se uhvatila suština ovog pluralnog stila. Centralno ostrvo nasleđuje glavnu ulogu u rasporedu ove kuhinje koja deli neke od svojih estetskih kodova sa profesionalnom kuhinjom. Njegov izgled će postaviti ton sobe. Verzija od punog drveta ili nerđajućeg čelika sa nišama ili otvorenim ormarićima za izlaganje vašeg posuđa obezbediće željenu atmosferu dok će obezbediti funkcionalnu radnu površinu.

Da biste upotpunili prostor, odlučite se za nameštaj od metala i starog drveta kako biste uneli dašak autentičnosti u vašu kuhinju. Klizna vrata kao u pravoj profesionalnoj kuhinji, otvorene police od crnog metala za ventilaciju zidne dekoracije i server od čelika ili sirovog drveta imaju svoju ulogu u razvoju kuhinje u industrijskom stilu. Barske ili trpezarijske stolice u stilu šezdesetih , masivni stolovi, školske stolice i komoda sa šarenim vratima suptilno će upotpuniti atmosferu.

Koje ukrasne predmete istaknuti u ovoj kuhinji?

Da biste savladali industrijski duh , morate dati prednost klasicima žanra. Odlučite se za dekorativne elemente inspirisane industrijskom erom, kao što su starinski satovi, retro posteri i žičane korpe da biste prostoru dodali dašak autentičnosti. Dekorativni komadi koje bismo najradije kupili na buvljacima na mreži, na primer, za održiviju i pametnije predstavljenu kuhinju.

I ovde ćemo uživati u igri sa mešavinom materijala, drveta, metala, stakla i boja kako bismo stvorili duboko originalnu i personalizovanu kuhinju u industrijskom stilu. Zelene biljke će doneti dašak svežine i života u prostoriju, dok će tekstil kao što su platnene zavese i prostirke od jute dodati dodatnu udobnost.

 


Borjana Božić

michal-rojek/gettyimages