Ovo su biljke koje donose nesreću ako ih držite u kući

by | March 28, 2024
Ovo su biljke koje donose nesreću ako ih držite u kući

U svetu Feng Shui filozofije, postoji verovanje da određene vrste biljaka mogu privući negativnu energiju i lošu sreću u dom.

Biljke koje donose nesreću u domu

Iako ovo nije naučno dokazano, tradicionalne prakse ukazuju na to da postoji veza između biljaka i energetske ravnoteže u prostoru.

Kaktusi

Iako su kaktusi popularne sobne biljke zbog svoje otpornosti i jednostavne nege, prema verovanjima Feng Shui filozofije, njihove bodlje mogu privući negativnu energiju u dom. Smatra se da ove bodlje ometaju protok pozitivne energije i mogu stvoriti osećaj nelagode.

Suvo cveće

Suvo cveće često se koristi kao dekorativni element u domu zbog svoje dugotrajnosti i šarma, ali prema Feng Shui principima, ono može doneti nesreću. Budući da suvo cveće nije živo, smatra se da ne donosi vitalnost i blagostanje u prostoriju, već može ometati protok pozitivne energije.

Pamučne grančice

Pamučne grančice često se koriste u dekoraciji zbog svoje elegancije i jednostavnosti, ali prema verovanjima Feng Shui-ja, ove biljke mogu privući lošu sreću, posebno u finansijskom smislu. Smatra se da pamučne cvetne kuglice privlače prašinu, što može doprineti akumulaciji negativne energije u prostoru.

Hortenzije su biljke koje donose nesreću u domu

Hortenzije su popularne baštenske biljke poznate po svojim bogatim cvetovima i širokom spektru boja. Međutim, prema Feng Shui učenjima, ova biljka simbolizuje usamljenost, neuspeh i izolaciju. Preporučuje se da se hortenzije drže van doma kako ne bi donosile ove negativne elemente u životni prostor.

Svekrvin jezik

Svekrvin jezik je poznat po svojim pročišćavajućim svojstvima vazduha, ali prema verovanjima Feng Shui filozofije, ova biljka može generisati negativne vibracije zbog svojih šiljastih listova. Iako je korisno za pročišćavanje vazduha, može se preporučiti da se ova biljka drži na određenim mestima u domu, kao što su ulazna vrata ili prozori, kako bi radila kao “atraktor” pozitivne energije.

Ovo su samo neki primeri biljaka koje se smatraju lošim izborom za dom prema Feng Shui principima. Važno je zapamtiti da su ova verovanja subjektivna i da se ne moraju svi složiti s njima. Ipak, ukoliko želite da sledite ove smernice, možete razmotriti pozicioniranje biljaka u vašem domu na način koji će doprineti harmoniji i pozitivnoj energiji.


P_PHOTO/gettyimages