Letnji feng šui: Kako da uravnotežite vašu vatrenu energiju

by | June 30, 2024
Letnji feng šui: Kako da uravnotežite vašu vatrenu energiju
Proleće je prošlo, a intenzivna energija feng šui leta zagreva stvari sa jang energijom. Svaka sezona i njeno vreme su suštinski elementi feng šui filozofije. Feng šui, što se prevodi kao vetar i voda, centralan je za verovanje da či energija teče kroz sve na zemlji i na nebu. Svaka sezona je predstavljena svojim elementom, a vremenska energija svake sezone može se uravnotežiti putem feng šuija kako bi se smanjili ili pojačali njeni efekti.

Koji je letnji feng šui element?

Letnja sezona je predstavljena elementom vatre. Ovo je hrabar element sa jang energijom koja može intenzivirati toplotu i svetlost toplih letnjih dana.

Boje feng šui leta: Letnji vatreni element se odražava u svim nijansama crvene, narandžaste i žute.

Či energija: Leto odiše hrabrom jang energijom, sa toplotom i kretanjem vatre. Jang energija sagoreva kroz duge letnje dane, kada hladna i tamna jin energija biva smanjena zbog kraćih noći.

Članak se nastavlja posle reklama

Ličnost feng šui leta: Vibrantna či energija leta ispunjena je strašću, kreativnošću i aktivnošću. Svetla rana jutra i kasni zalasci sunca mogu ponekad podstaći prekomeran rad i ostaviti vas željnim da pobegnete od intenziteta leta.

Letnji feng šui: Kako uravnotežiti Či energiju

Leto može biti zabavno i dinamično vreme sa visokim temperaturama i puno sunca. Topla jang letnja či energija može biti preplavljujuća u vašem domu, ali lako je uravnotežiti tu toplotu i svetlost sa jin energijom drugog elementa. Dodavanjem feng šui boja i simbola jin energije i jin elemenata, možete lako rashladiti energiju jang prostora ovog leta. Sada kada razumete kako letnja či energija funkcioniše, evo nekoliko saveta za uravnoteženje letnje či energije kod kuće.

Članak se nastavlja posle reklama

Privucite Jin energiju bojama

Tamna i hladna energija jina će ublažiti drsku jang energiju. Možete privući jin energiju bez gubitka sunčanih kvaliteta feng šui leta. Dodavanjem nekoliko aksesoara u mekim bojama poput svetloplave, bele i sive, možete sniziti temperaturnu boju bilo kojeg prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Dodajte vodeni element

Jednostavne feng šui stolne fontane su odličan način da dodate svežinu vibrantnoj sobi. Birajte fontanu ili funkciju sa blagim protokom, jer voda može postati jang kada je energičnija.

Članak se nastavlja posle reklama

Koristite muziku za Jang prostore

Prava muzika može pomoći da prilagodite energiju u vašem domu. Nakon užurbanog letnjeg dana, opustite se uz relaksirajuću muziku. Mekana muzika može pomoći da smirite um i poboljšate san.

Članak se nastavlja posle reklama

Nahranite Jin energiju hranom

Često neprepoznat način za poboljšanje ili uravnoteženje feng šuija je kroz hranu i obroke. Letnje obroke često konzumiramo u žurbi sa jedne aktivnosti na drugu, ili u užurbanom društvenom okruženju. Usporavanje žurbe jang či energije kod kuće može se postići usporavanjem obroka i jedenjem bez muzike, telefona ili ometanja. Barem jedan tihi obrok kod kuće svaki dan može podstaći opuštajuću jin ličnu energiju u užurbanoj jang sezoni.

Kasno leto je peta feng šui sezona

Čak i kada kalendar kaže da je leto gotovo, može se činiti kao da jednostavno ne želi da se završi. U feng šuiju, postoji peta sezona koja predstavlja zaostalu toplotu i svetlost leta dok prelazi u jesen. Rana jesen je povezana sa elementom zemlje i smatra se delom jeseni, ali sa istom toplom energijom leta. Ako se toplota zadržava u vašem domu u ranu jesen, bilo koji od saveta za uravnoteženje jang energije leta može se primeniti.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Andre Furtado/gettyimages