Stručnjaci se slažu: Ovo je ključno za dekoraciju modernih dnevnih soba

by | March 27, 2024
Stručnjaci se slažu: Ovo je ključno za dekoraciju modernih dnevnih soba

Da li želite da svojoj dnevnoj sobi date moderniji izgled? Ovi saveti će vam pomoći da ažurirate svoju dnevnu sobu. Redefinišite stil svoje dnevne sobe pomoću ovih dekorativnih trikova.

Ključni saveti za dekoraciju modernih dnevnih soba

Materijali, boje i oblici su ključni za davanje modernijeg dodira vašoj dnevnoj sobi. Ali znate li koji materijali, boje i oblici? Analiziramo 9 vrlo jednostavnih načina na koje možete modernizovati dekoraciju vaše dnevne sobe. Uzmite u obzir i primenite ih sve kada ćete redefinisati stil svoje dnevne sobe ili ako želite da ga menjate malo po malo. Uradimo to!

Bez veštine

Ključni faktor u uređenju moderne dnevne sobe je da se beskorisni ukrasi i nepotrebne veštine svedu na minimum. Pokušajte da dodate samo prave elemente i uverite se da imaju jednostavne, čiste linije, bez ičega preostalog. U ovoj dnevnoj sobi, na primer, odlučili su da ne postavljaju ogradu na stepenicama i opremili dnevni boravak sa sofom, foteljom i stočićem minimalističkih linija.

Manje je više

Ne radi se samo o tome da ne uključujete jednostavne elemente i jednostavne linije, već da su one ispravne. Zasićenje prostora će biti u suprotnosti sa modernim stilom koji želite u svojoj dnevnoj sobi. Stoga se odlučite za veliku sofu koja je zvezda u prostoru zajedno sa nekim stolovima za kafu koji su takođe jednostavni i imaju čiste linije. Da biste osigurali toplinu i da minimalizam ne dominira prostorijom, uključite ukrase od toplih materijala, poput drveta ili prirodnih vlakana.

Organski oblici

Organski oblici nameštaja će vam pomoći da svojoj modernoj dnevnoj sobi date opušteniji stil bez gubitka trenutne suštine. Neki stolovi ovalnog ili okruglog oblika, kao i modularni sofa sa zakrivljenim linijama će vam pomoći da to postignete. U međuvremenu, njegove neutralne boje, crni potezi četkice i pažljivi detalji održaće njegov savremeni izgled.

Neka dominiraju neutralne boje

Harmonija je jedan od ključeva za postizanje moderne dnevne sobe. I tu dolazi do boje. Izaberite neutralne boje, kao što su bela ili bež, i dodajte male doze crne, sive ili zlatne boje, kao u ovoj dnevnoj sobi.

Crni detalji

Trik za postizanje modernijeg izgleda u dnevnoj sobi je dodavanje crne ili tamnije boje. Ako ste u dekoraciji koristili neutralne tonove, njegov efekat će biti upečatljiviji. To možete učiniti tako što ćete ukrasiti zidove, strukturu komada nameštaja ili ukrasne elemente, poput postolja lampe, neke knjige ili vaze.

Bolje sa nameštajem po meri

Jedan od načina da izbegnete greške prilikom uređenja moderne dnevne sobe je da to uradite „a la carte”. Kao što? Sa skrojenim komadima koji se uklapaju u prostor, ali i odgovaraju vašim dekorativnim ukusima. U ovoj prostoriji, ne samo da je polica za knjige dizajnirana po meri, već su i stolovi za kafu ad hoc dizajn za ovaj prostor.

Kladite se na prirodno

Trend u dekoraciji su nameštaj sa pečatima koji garantuju održivo poreklo drveta i tekstil organskog porekla. I, naravno, iu onima koji odgovaraju modernom stilu.

Komadi koji se prilagođavaju okolnostima

U modernom dnevnom boravku ne mogu izostati praktični elementi koji ne zatrpavaju prostor. A u ovoj prostoriji možemo izdvojiti dva. S jedne strane, roletna koja pokriva prozor, pruža čistu i dekorativnu sliku u isto vreme; a sa druge, set stolova za gnežđenje, čija lakoća im omogućava da se slobodno kreću kada je to potrebno.

Osvetljenje za uređenje modernih dnevnih soba

Osvetljenje je jedan od najvažnijih ključeva modernog dnevnog boravka. I oni nisu samo praktičan element, već takođe pomažu da se naglasi stil koji želite. Koristite indirektna svetla, kao što su LED svetla koja su skrivena u lajsnama, kao i podne i stolne modele koji vam pomažu da napravite toplu atmosferu.

Borjana Božić

Polnon Prapanon/gettyimages