Velika porodična sofa: 5 udobnih modela za dnevnu sobu!

by | March 12, 2024
Velika porodična sofa: 5 udobnih modela za dnevnu sobu!

Modularne, sa odlaganjem, od tkanine ili kože, sofe nude niz beskonačnih mogućnosti pogodnih za velike porodice i velike dnevne sobe.

Velika sofa: Kako odabrati pravi model za vašu dnevnu sobu?

Pre svega, udobna, velika sofa postaje idealna baza za celu porodicu. U uređenju dnevne sobe, glavna ideja sofe je da pruži maksimalnu udobnost svakom članu porodice. Jedan treba da može da legne na sofu dok drugi sedi udobno, ne ometajući jedni druge.

Velika sofa: Koje su prednosti?

Budite slobodni da se krećete dok svako ima svoj prostor. Za ovo je idealna ugaona sofa. Kako je dnevna soba prijateljski životni prostor u kojem volimo da se družimo, ovaj tip modela joj dobro pristaje. Takođe, svi se sastaju oko stolića za kafu u toplom prostoru.

Za malu dnevnu sobu preferiramo trosed ili ravnu sofu sa 4 sedišta koja se postavlja uz zid okrenut prema nekoliko fotelja. Ova konfiguracija daje dinamiku dnevnoj sobi i udaljava se od fiksnog izgleda koji ugaona sofa može da predloži.

Kauč na razvlačenje je cenjen u velikoj dnevnoj sobi koja se može transformisati u spavaću sobu za goste, dok je velika sofa za prsa idealna kada se želi optimizovati prostor. Da bismo prostoriju učinili ugodnijom, ne oklevamo da usvojimo udobne materijale za sofu za čahure : sofu od somota, sofu od kovrdžave vune , sofu od vune.

Kakav stil sofe je najbolje odabrati?

Nije tajna: radije se odlučujemo za veliku sofu u tamnim bojama sa tkaninama koje se lako peru kada imamo malu decu. Bela sofa nije isključena, ali je sklonija riziku od mrlja i druge prljavštine, te je svakodnevno teško održavati. Siva sofa, crna sofa, rđava sofa, tamno plava sofa, borovo zelena sofa… Ovi bezvremenski tonovi se smenjuju između klasičnih i fensi kako se ne biste umorili od sofe, unose vedrinu u dnevnu sobu i usklađuju se sa svim ostalim bojama.

Ove senke za sofe takođe su pogodne za sve dekoracije. Porodična sofa može se uklopiti u skandinavski stil, dizajnerski stil, seoski šik stil ili savremeni stil. Kako deca postaju starija, izbor boje postaje manje važan. U ovom slučaju dajte mašti na volju, usudite se da koristite crvenu, žutu, roze ili pastelno plavu.

 


Borjana Božić

hemul75/gettyimages