Koje boje treba izabrati za vintage kuhinje?

by | March 12, 2024
Koje boje treba izabrati za vintage kuhinje?

Kako odabrati boje za vintage kuhinju? Evo nekoliko predloga kako istaći elegantne linije vintage kuhinje kroz boje.

Vintage kuhinje: Kako da se odlučite za pravi kolorit?

Da li preferirate pastelne ili dublje boje, ovde su neke ideje za savršenu postavku vaše vintage kuhinje.

Vintage kuhinja u krem boji

U vintage kuhinji, neutralne nijanse stvaraju elegantnu i umirujuću atmosferu. Krem-bela se savršeno uklapa u prirodnu paletu boja karakterističnu za sedamdesete godine. Ova boja čini čuda kada se kombinuje sa crnim detaljima, drvetom ili zemljanim tonovima (npr. smeđa ili zelena) za rustični izgled.

Vintage kuhinje u narandžastoj kuhinji, oda 70-ih

Sedamdesete godine nisu bile samo o suptilnim i prirodnim nijansama, već su takođe obilovale paletom predivnih toplih i dubokih boja, a na čelu je bila narandžasta. U vintage kuhinji, možete se poigrati ovom živom dekoracijom, ili sa diskretnim dodacima (potražite staro posuđe!) ili u potpunom izdanju.

Prirodna svetlozelena boja

Kada birate za vašu kuhinju svetlo zelenu boju poput svetlo zelene salate, svetlo zelene mente ili svetlo zelene vode, okrećete se više šezdesetim godinama. Ove nijanse dolaze do izražaja u kombinaciji sa belom bojom, crnom, drvetom ili dodacima u zlatnoj boji.

Intenzivna elegancija

Iako se svetlo zelena boja često koristi u vintage kuhinji, možete pronaći i dublje nijanse. Tamno zelena boja, kao što su boja šume, boja smreke ili engleska zelena, stvara luksuznu i elegantnu atmosferu. Ova boja može biti dominantna u celoj kuhinji, na nameštaju, zidovima pa čak i na plafonu, uz dodatak zlatnih detalja i drvenih elemenata ili se može lepo kombinovati sa crnom, belom, plavom, svetlim zelenim ili narandžastom bojom (savršena kombinacija za sedamdesete godine!).

Put u prošlost

Za atmosferu iz pedesetih godina, obojite svoju vintage kuhinju pastelnim, nežnim i osvežavajućim tonovima! Na vrhu liste nalazi se slamnato žuta ili pastelno žuta boja, sunčana i topla boja koja može biti čak i malo bež za dodatnu nežnost.

Blažena roza u vintage stilu

Druga pastelna nijansa savršena za vintage kuhinju je blago roze boja! Ova nežna i svetla boja lepo evocira pedesete godine i odmah popravlja raspoloženje. Kombinujte blago roze boju sa neutralnim tonovima za nežan i elegantan izgled, sa zemljanim nijansama roze za dubinu ili sa dodacima u žutoj ili zlatnoj boji za više dinamike.


Borjana Božić

Alexander Nevmerzhitsky/gettyimages