Retro kuhinje: Kako da napravite vintage kuhinju?

Ako volite sve što je retro i vintage, onda će vam se ovakva kuhinja sigurno dopasti.

by | April 24, 2023

Kuhinje su prostorije gde provodimo trećinu dana, a proleće je uvek spremno za nove promene. Retro kuhinje su sve popularnije i sve više ljudi žele da ima ovakvu kuhinju u svom domu. 

Retro kuhinje: Očavarajući nostalgični izgled

Ako volite sve što je retro i vintage, onda će vam se ovakva kuhinja sigurno dopasti. Retro stil se može odnositi na nešto što je zastarelo, ali poziva i na stvari koje su klasične i ne izlaze iz mode.

Kako da postignete izgled retro kuhinje?

Postoji mnogo načina na koje možete kreirati predivnu kuhinju u retro stilu. Prvenstveno bi bilo najbolje da odaberete temu kojom ćete se voditi. Nakon što odaberete temu, onda možete nastaviti sa dizajnerskim planovima. Najbolje je da počnete sa malim kuhinjskim ukrasima i posuđem, pa potom pređite na alate, podove i boje. Evo nekoliko ideja za retro kuhinje.

Igrajte se sa bojama

Jedna od karakteristika retro kuhinja jeste svakako igra sa bojama. Odaberite kuhinjske ormariće jakih boja, svetlo plava, žuta, roze ili crvena i kombinujte ih sa isto tako interesantnim veselim bojama stolica.

Crno-bele pločice

Ovo je možda i najprepoznatljiviji deo dizajna kada su retro kuhinje u pitanju. Sa crno-belim pločicama ne možete pogrešiti, a one će sigurno vašoj kuhinji dati stari, klasičan vitage izgled. Međutim, možete odabrati i drugačiji tip pločica dokle god se uklapaju u prostor i dizajn.

Retro kuhinje: Tapete

Rapete takođe mogu da učine mnogo za vašu kuhinju. Odaberite šareni dizajn u bojama koje se nadovezuju na glavnu boju kuhinje. Možete se čak poigrati i sa bojama kuhinjskih aparata i posuđa.

Kada sve to spojite, dobićete pravu retro kuhinju. Ukoliko su vam i sto i stolice u sklopu kuhinje, onda obratite pažnju i na njihov dizajn. Prisetite se filmskih izgleda restorana i odaberite pravi komad nameštaja za vašu kuhinju. Ovako dizajnirana kuhinja će vas vratiti nekoliko decenija u nazad i sigurno ćete uživati u njoj.


Snežana Vranić

Jovy86/GettyImagesPlus