Kuhinjski ormarići: Kako da odaberete najbolje za vašu kuhinju?

Pre odabira razmislite pre svega o funkcionalnosti, stilu i atmosferi kakvu želite da stvorite.

by | March 6, 2023
kuhinjski ormarići

Kuhinjski ormarići su važan deo kuhinje i to ne samo što se tiče estetike, već i funkcionalnosti. Kako da odaberete kuhinjske ormariće koji će odgovarati vašoj kuhinji?

Kuhinjski ormarići: Odaberite dizajn za vašu kuhinju

Koje kuhinjske ormariće ćete odabrati zavisi naravno i od stila u kom je uređen vaš ostatak doma. Međutim, neophodno je biti pažljiv u odabiru kada su u pitanju kuhinjski ormarići jer vam je potrebno da se u kuhinji snalazite brzo i lako.

Shaker kuhinjski ormarići

Shaker ormarići su jedni od najpopopularnijih. Oni prave dobar balans između tradicionalnog i modernog. Dekorativan je, ali takođe nije pretrpan ukrasima kao u tradicionalnim stilovima. Oni su jednostavnog dizajna sa definisanim običnim vratima sa podignutom spoljnom ivicom. Jednostavnost im daje prostora za kreativnost i mogućnost igranja sa bojama.

Članak se nastavlja posle reklama

Klasični ormarići

Klasični kuhinjski ormarići podrazumevaju one koji se protežu duž donjeg dela zida odmah ispod sudopera i radne površine. Dolaze u raznim varijacijama tako da mogu biti i sa policama za posuđe.

Članak se nastavlja posle reklama

Ormarići sa pločama

Ormarići sa pločama su jednostavni po svojoj jednostavnosti i eleganciji. Oni su jedni od omiljenih savremenim dizajnerima i minimalistima. Ovakvi ormarići nemaju nikakve detalje, ali zbog toga završna obrada dolazi do izražaja. Međutim, možete ih istaći i sa zanimljivom bojom.

Članak se nastavlja posle reklama

Prepoznatljiv izgled fronta

Kuhinjski ormarići sa prepoznatljivim izgledom fronta od drveta na kojima su izražene vertikalne letvice. Niz ovih letvica daju prugasti izgled ormarićima što im daje poseban simpatičan izgled i idealan je za vikendice.

Članak se nastavlja posle reklama

Zidni kuhinjski ormarići

Zidni ormarići su klasičan dodatak kuhinjama. Oni se protežu duž gornjeg dela kuhinje iznad sudopera i radne površine. Ako želite da povećate prostor za skladištenje, vaši ormarići mogu da se protežu sve do plafona. Zbog toga su odlični za funkcionalnost prostora. Dostupni su u skoro svim stilovima tako da ćete lako pronaći neki koji će odgovarati vašoj kuhinji.

Članak se nastavlja posle reklama

Otvoreni kuhinjski ormarići

Otvoreni kuhinjski ormarići mogu biti veoma zanimljivi i dekorativni. Ako volite da pokažete prelepe bakine servise ili jednostavno volite otvorene police, onda je ovaj tip kuhinjskih ormarića pravi za vas.

Lučni otvori sa staklom na ormarićima

Lučni ormarići su jedni od najpopularnijih tipova kuhinjskih ormarića.Oni su klasični, tradicionalni i imaju podignutu ili uvučenu ploču sa lukom pri vrhu. Ovi ormarići su bolji izbor za tradicionalne kuhinje, ali imaju i sjajan dekorativni izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinjski ormari od poda do plafona

Visoki ormari podrazumevaju one koji se nalaze od poda do plafona.  Idealni su i kao zamena za ostavu i za skladištenje velikih uređaja. Naravno, oni se takođe mogu naći u različitim stilovima tako da će se lako uklopiti u vašu kuhinju.

Članak se nastavlja posle reklama

Stakleni kuhinjski ormarići

U pitanju su klasični ormarići koji imaju staklene panele. Oni mogu biti matirani ili potpuno providni. Oni su opet dobri ako imate dekorativno posuđe koje možete staviti u njih i time doprineti sjajnom izgledu vaše kuhinje.

Ormarići po meri

Naravno, ako imate prostor u kuhinji kojem ćete se teško prilagoditi, uvek možete da odaberete da vam se napravi kuhinja po meri. Ovo je uglavnom skuplja varijanta, ali bar znate da ćete dobiti to što želite i da će se savršeno uklopiti u vaš dom.

Članak se nastavlja posle reklama

U svakom slučaju, pred sobom imate veliki izbor. Pre odabira razmislite pre svega o funkcionalnosti, stilu i atmosferi kakvu želite da stvorite. To će vam odmah suziti izbor i lako ćete se odlučiti za idealne kuhinjske ormariće.


Snežana Vranić

Serghei Starus/GettyImagesPlus