Kako ukrasiti terasu u 2024. godini: 7 ideja za spektakularan i novi izgled

by | May 21, 2024
Kako ukrasiti terasu u 2024. godini: 7 ideja za spektakularan i novi izgled

Da li želite da u potpunosti uživate u svojoj terasi ove godine? Pogledajte iznenađujuće dekorativne ideje koje se pojavljuju u ovim otvorenim prostorima prepunim super atraktivnih elemenata.

Kako ukrasiti terasu u 2024. godini: Nova sezona i novi izgled

Evo nekih saveta koji će vam pomoći da učinite vašu terasu udobnom i elegantnom.

1. Dizajnirajte klupu po meri

Terasa sa širokom drvenom sofom i plavo-sivim dušekom. Klupa pretvorena u udobnu vanjsku sofu sa srednje tvrdim dušekom, ni previše tvrdim ni previše mekanim. Napunite je jastucima i opustite se sa stilom. Ovo je najlakši način da dodate sedišta i prilagodite ih svom prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Dodajte ogledalo

Ogledala mogu proširiti prostor i dodati dubinu vašoj terasi. Postavite ogledalo sa drvenim okvirom na zid od cigle kako bi se reflektovala okolna priroda i umnožila zeleni prostor.

3. Kreirajte različita okruženja

Ako imate veliku terasu, podelite je na zone. Napravite malu dnevnu sobu za ćaskanje, trpezariju na otvorenom za uživanje u obrocima i ležaljke za sunčanje. Ovo će vam omogućiti da maksimalno iskoristite prostor i uživate u različitim aktivnostima na svežem vazduhu.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Kladite se na crno-belo

Crno-bele kombinacije su klasične i uvek moderne. Ovaj elegantan i moderan predlog uključuje crno-beli nameštaj i prugaste uzorke koji dodaju sofisticiranost vašoj terasi.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Uključite vodeni element

Voda je život. Imati fontanu, bazen ili mali vodopad na terasi je veliki plus. Prisustvo vode će vas osvežiti i opustiti uz ritmične zvuke. Čak i mala fontana može dodati čaroliju vašem prostoru.

6. Igrajte se geometrijom

Geometrijski uzorci na jastucima, tendama, stolnjacima, tepisima ili pločicama dodaju dinamiku vašoj terasi. Na primer, siva i bela šahovska pločica može dati poseban šarm.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Osvetlite sofu jakim bojama

Dodajte dinamizam neutralnoj sofi tako što ćete postaviti jastuke jakih boja i pomešati teksture, veličine i završne obrade. Žive boje poput terakote, narandžaste i senfa mogu uneti radost i svežinu u vaš prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako ukrasiti terasu u 2024. godini: Dodatne ideje

  • Postavite TV ili projektor na terasu i uživajte u letnjem bioskopu.
  • Dodajte tepih i biljke za dodatnu udobnost i prirodni ambijent.
  • Instalirajte magičnu i održivu LED ili solarnu rasvetu za veče.

Sa ovim idejama, vaša terasa će postati posebno mesto puno stila i udobnosti. Uživajte u svom spoljašnjem prostoru i provedite nezaboravne trenutke na svežem vazduhu!


Borjana Božić

runna10/gettyimages