Prolećna dekoracija doma: 15 inspirativnih ideja

by | May 17, 2024
prolećna dekoracija doma

Unesite boje, iskoristite prirodne materijale, izvucite svoje najlepše biljke i ukrasne predmete, improvizujte otvoreni kutak u zatvorenom prostoru: prolećna dekoracija doma je najlepši izazov sezone!

Kako Sunce grane i proleće stigne, smi mi osećamo potrebnu da uredimo svoj životni prostor. Moramo po svaku cenu da napustimo monotoniju zime i oživimo eneterijer pripremajući ga za šareno i zabavno leto. Prihvatite svetlucave nijanse, primenite cvetne šare, fokusirajte se na svetliji tekstil: sobe u kući žele ekspresno i potpuno renoviranje sa dolaskom proleća.

Prolećna dekoracija doma: 15 inspirativnih ideja

Zamenite zimske zavese laganim

Da biste živeli u harmoniji sa atraktivnim vremenom, odbacite debele zavese i zamenite ih za svetlije prozračne u trendi pastelnim ili žutim tonovima.

Spakujte jorgane

Zamenite svoju udobni zimski jorgan svetlijom posteljinom od pamuka ili platna. I poželjno je da pređemo na cvetni uzorak ili boju terakote da se potpuno uklopimo u vreme.

Stavite svoju spavaću sobu u režim odmora

Buket cveća, prugaste šare, prirodni materijali, boja terakote: u proleće soba polako prelazi u režim odmora, aludirajući i prizivajući duh mora.

Zaljubite se u mini prenosivu lampu

Videćete ih kako se pojavljuju svuda u narednim mesecima, tako da biste mogli sada da podlegnete šarmu mini prenosive lampe!

Oživite metal

Čelik ima sposobnost da osveži dekore i da im da apsolutno dizajnerski dodir. Posebno nam se dopada da se štedljivo koristi u trpezariji – samo pogledajte ovo rešenje.

Narandžasti dodir

Trend sedamdesetih, narandžasta je ponovo u upotrebi u enterijerima i briljantno se ustalila u kuhinjama. Mali predmeti sa pop akcentima i starinski pribor za jelo lako prelaze retro talas.

Gingham šablon

Gingham šara nastavlja da nam donosi talas nostalgije. Verzija sa salvetama ili stolnjakom je odlična, njena retro grafika dozvoljava da unesemo vintage akcente na naše prolećne stolove.

Kladite se na boje pune snage

Za proleće, odlučite se za kolor blok tretman kao što je pastel da biste svoj prolećni enterijer pretvorili u zahtevnu i osvežavajuću paletu boja! Pastel na zidovima i jake boje na kultnom nameštaju, evo recepta za enterijer koji se ne plaši da dočeka leto!

Zaljubite se u tepih sa putničkim akcentima

Za proleće, zamenite svoj debeli, udoban tepih za divan prirodni tepih ili onaj sa grafičkim šarama inspirisanim dalekim putovanjima i jedinstvenim znanjem… Samo da biste stvorili osećaj da ste negde drugde!

Pređite na šareno posuđe

Osvežite svoje prolećne stolove šarenim posuđem od kojeg će vam poći voda na usta! Vaš sto će tak postati najmodernija prolećna dekoracija doma.

Dodajte dašak nebesko plave boje u dekor

Ovo je nijansa koja će ući u enterijere u narednim mesecima… Možete odmah da podlegnete njenooj prirodno osvežavajućoj auri.

Investirajte u lep server od ratana

Pored činjenice da ratan ostaje odličan kućni klasik za leto, on je  najčešće uklopljen u lepe i praktične komade, kakav je i server. Simbol kuće u kojoj ne nedostaje života i umeća zabave, kolica su nesumnjivo neophodna kada planirate druženja.

Zamenite svoje jastučnice

Na listi dekorativnih dodataka za obnavljanje u proleće, jastuci zauzimaju prioritetno mesto. Lako se menjaju, a navlake za jastuke dašilju tople prolećne nijanse.

Istaknite svoje najlepše biljke

Na tlu, na kredencu ili polici za knjige, biljka ostaje jedan od najboljih ukrasnih argumenata za prolećnu dnevnu sobu. Kombinujemo naše najlepše biljke sa našim najdekorativnijim saksijama da bismo stvorili osećaj otvorenog u zatvorenom!

Redekorišite balkon

Pleteni sto, pletena privesna lampa, buket suvog cveća, ukrasne korpe: ponovo osmislite izgled vašeg balkona sa modernim ukrasnim komadima koji se lako postavljaju u zatvorenom i na otvorenom.

 

Natalia Shabaeva/gettyimages