Terasa u morskom stilu: 6 trikova inspirisanih Mediteranom

by | June 10, 2023
Terasa u morskom stilu

Jedna od čari u odlasku na letovanje je uživanje u prelepim terasama apartmana. Otkrivamo vam kako vaša terasa u morskom stilu može pružiti taj osećaj celog leta.

Terasa u morskom stilu: 6 trikova inspirisanih Mediteranom

Mediteranski tonovi

Odlučite se za svežu i živopisnu paletu boja. Plava, bela i zelena su tipične boje morskog stila. Takođe možete uključiti nijanse žute, narandžaste i roze da biste dodali dašak energije. Što se tiče materijala, koristite prirodne materijale jer odaju utisak da ste na plaži. Vaš nameštaj na terasi ili tepih takođe mogu biti napravljeni od prirodnih vlakana. Pogledajte i ovo: Spavaća soba inspirisana Mediteranom: Saveti za uređenje (casadesign.rs)

Članak se nastavlja posle reklama

Nameštaj na terasi

Nameštaj treba da bude udoban da biste se potpuno prepustili uživanju. Na kraju, većinu vremena koje provedete na terasi biće odmaranje tokom sunčanih dana. Možete se odlučiti za viseću mrežu ili ležaljku za uživanje na suncu. Razmotrite i sofe i fotelje od prirodnih vlakana sa postavljenim pufastim jastučićima. Ako imate prostora, drveni sto može poslužiti kao trpezarija na otvorenom.

Terasa u morskom stilu: Osvetljenje

Iako vas morski stil poziva da uživate u suncu i iskoristite dnevnu svetlost, ne zaboravite na toplo, intimno i udobno osvetljenje za večernje časove. Možete koristiti pletene lampe ili papirne lampione da stvorite boho ambijent koji se savršeno slaže sa ovim stilom.

Članak se nastavlja posle reklama

Tkanina i presvlake

Koristite jastuke i prostirke ili tropske boje i printove da dodate toplinu i udobnost. Možete uključiti i tkanine sa motivima palmi, talasa i druge letnje simbole. Međutim, ako ste već dekorisali terasu, koristite svetle i prirodne tonove za dozu svežine.

Članak se nastavlja posle reklama

Terasa u morskom stilu: Biljke i viseće saksije

Dodajte vašoj terasi tropske biljke poput palmi, paprati ili kaktusa da biste stvorili bujno i morsko okruženje. Takođe možete okačiti saksije sa cvećem jarkih boja.

Članak se nastavlja posle reklama

Dekoracija

Najveći dekorativni savet koji vam možemo dati je da u dekoraciju uključite daske za surfovanje. To je očigledno, ali suštinsko. Bilo da su to prave daske za surfovanje ili oslikani prikazi, printovi i slike, izgledaće savršeno na vašoj terasi u morskom stilu. Takođe možete postaviti i plutajuće police za školjke i korale koje će dati onaj “morski” dodir. Pogledajte i ovo: Saveti za veličanstveno zelenilo na terasi (casadesign.rs)

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

Korakoch Sookkerd/GettyImagesPlus