Najelaganiji trend za dnevnu sobu u 2024. godini: Moderan neoklasični stil

by | March 25, 2024
Najelaganiji trend za dnevnu sobu u 2024. godini: Moderan neoklasični stil

U ovogodišnjim salonima preovladava neoklasični stil, sa neutralnim bojama, veoma razrađenim osnovama i neočekivanim detaljima u dekoraciji.

Najelaganiji trend za dnevnu sobu: Neoklasika u modernom dobu

Trendovi u dekoraciji i dizajnu enterijera su neopipljivi. Ponekad su oni zbir mnogih koncepata, drugi put su formule spašene iz prošlosti i spojene trenutnim filterom. Njegovo prisustvo može biti intuitivno na suptilan način, postajući malo po malo vidljivo, sve dok ne postane toliko očigledno da se na kraju useli u uobičajenu maštu. To je ono što se dogodilo sa takozvanim neoklasičnim stilom koji su stručnjaci izveli u prvi plan trendova u njegovoj najopuštenijoj verziji.

Kao što mu ime govori, govorimo o obnovljenom klasičnom stilu, koji nam vraća neke dodire prošlosti ažurirane pod kišobranom minimalizma. To je evidentno i blista u svojoj raskoši u najelaganatnijim dnevnim sobama 2024. godine. Sve se meša bez preopterećenja, stvarajući spokojno i sofisticirano okruženje koje će postaviti stilsku smernicu za naredne mesece. Ako želite da znate kako da dobijete najelaganatniju dnevnu sobu u 2024. godini, ne propustite savete u nastavku.

Zidovi sa lajsnama

Poslednjih godina smo videli kako jednostavne linije obuhvataju sve. Sada osnova kuća ponovo dobija na značaju koji je pridavan godinama unazad i elementi konstrukcije oživljavaju. Lajsne su najočigledniji znak ovoga i pomažu u kreiranju elegantnih dnevnih soba.

Veličanstveni plafoni

Rustikalne grede i topli plafoni prekriveni drvetom i dalje će biti sa nama, ali su ustupili mesto veličanstvenim plafonima koji vraćaju sjaj nekadašnjih zgrada. Lajsne takođe sijaju na plafonu i tvrde da je „više je više“ što je onda nadoknađeno spokojnom dekoracijom od prirodnih materijala i harmoničnim i prijatnim linijama.

Veoma neutralni prostori koji funkcionišu kao celina

Godina 2024. vodi nas u čistu i prefinjenu, ozbiljnu i sofisticiranu atmosferu, bez previše elemenata, ali dobro odabranu estetiku. Čini se da sve poziva na meditaciju kod kuće, u mirnom i udobnom okruženju, kojim preovladava kombinacija neutralnih tonova koji deluju kao celina. Čini se da je era potpuno bele došla do kraja i sada se elegancija zasniva na rasponu sirovih boja. Sofe sa prisustvom, veliki ćilimi koji polažu svoj značaj, stolovi od mermera od travertina, zavese, ćebad, jastuci… sve se stapa i uklapa, sve dok se igrate različitim teksturama i završnim obradama.

Drveni podovi kao najelaganiji trend za dnevnu sobu

Drveni podovi su u trendu iz očiglednih razloga, kao što su njihova izdržljivost, toplina i relativno lako održavanje, a da ne pominjemo da dnevni boravak izgleda mnogo elegantnije. Međutim, ako postoji klasičan način da se postavi u istaknute prostore, to je parket riblje kosti. Od aristokratskih salona, do engleskih klubova ili do kuća u centru velikih evropskih gradova, parket od riblje kosti je oduvek bio sinonim za kvalitet i eleganciju i čini se da se sada vraća.

Ovi ključni elementi zajedno čine trend najelaganatnije dnevne sobe u 2024. godini, kombinujući klasične elemente sa suptilnim detaljima i neutralnim tonovima kako bi stvorili prostor koji odiše elegancijom i sofisticiranošću.


Borjana Božić

4595886/gettyimages