Harmonija modernog i klasičnog: Pogledajte primere elegantnih dnevnih soba

by | January 15, 2024
Harmonija modernog i klasičnog: Pogledajte primere elegantnih dnevnih soba

Bilo da živite u kompaktnom stanu ili prostranoj kući, verovatno imate poseban prostor za druženje i opuštanje.

Harmonija modernog i klasičnog: Elegantne dnevne sobe

Ako dizajnirate novu dnevnu sobu ili tražite osveženje za postojeći prostor, ove predivne dnevne sobe mogu vam pružiti inspiraciju. Od galerijskih zidova do kaminskih obruba, pogledajte šta trenutno inspiriše dizajnere.

Svetla i prozračna dnevna soba

U ovoj svetloj i prozračnoj dnevnoj sobi, dizajniranoj od strane Jamie Deck, uska prozorska krila zamenjuju ugrađene elemente s obe strane zaobljenog kamina. “Zaobljeni kamin je lepa karakteristika koja prostoru daje utisak starine iz drugih vremena”, kaže Jamie. Visilica na plafonu inspirirana Serge Mouille daje prostoru poseban karakter u domu s otvorenim konceptom.

Zid galerija oko TV-a

Kako biste smanjili ometanje televizora u dnevnoj sobi, razmislite o korištenju belog prostora oko televizora kao prilike za postavljanje galerijskog zida, kao što je to vidljivo u prostoru food blogerke Olivije Ribas.

Harmonija modernog i klasičnog: Kreativno sedenje

Umesto tipičnog kauča ili fotelje, budite kreativni s rasporedom sedenja u dnevnoj sobi. U ovoj prekrasnoj kući u Connecticutu, dizajniranoj od strane Monice Fried, draguljasto obojeni zakrivljeni kauči od luksuznog baršuna imaju hipnotizirajući učinak.

Drvo i ugljen tonaliteti

Drvo i ugljen tonovi dominiraju ovom dnevnom sobom, stvarajući umirujući, zen efekt. Obrub kamina je fokus, napravljen od Nero Assoluto granita i rift-cut evropskog hrasta.

Cool i sređen stan

Dizajner Mazen El-Abdallah iz studija Mazen Studio pomogao je svojem klijentu da preuredi ugaoni stan u cool i opušten dom. U dnevnoj sobi, rasveta inspirisana sredinom prošlog veka, orahov nameštaj i mnogo biljaka unose život u prostor koji je pre bio sasvim običan.

Spoj modernog i viktorijanskog

Kada je došlo do renoviranja klijentove viktorijanske kuće u savremen dom, dizajnerka Sam Sacks znala je da će biti izazov uskladiti nove dodatke i staru istorijsku kuću. “Moja inspiracija bila je moderna kuća iz Brooklyna”, kaže Samantha.

Karakter bez boje

Ako želite postići karakter bez upotrebe boja, pogledajte ovu kompaktnu dnevnu sobu dizajniranu od strane Collective Studio. Ovaj torontski dizajnerski tim poznat je po korištenju zemljanih paleta, puno tekstura i oblika, što je sve obuhvaćeno u ovoj kompaktnoj dnevnoj sobi.

Mešavina nasleđa i modernizma 

Dizajner Andi Wheelband iz Two Birds Design želeo je odati počast nasleđu ove kuće, istovremeno je nadopunjujući modernim ažuriranjima i južnoafričkim korenima vlasnika. Dnevna soba odražava taj izgled s neočekivanom mešavinom viktorijanske epohe, šik minimalizma i porodičnim nasleđem.

Efikasno korišćenje otvorenog prostora

U otvorenom konceptu prostora može biti izazov stvoriti različite zone, ali ovu radnu dnevnu sobu to čini suptilnom i funkcionalnom. Dekorater i bloger Tim Lam uspeo je smestiti kauč, čitalački kutak i radni prostor u svoju jednodimenzionalnu dnevnu sobu, kombinujući u prostoru teksture, uzorke, umetnost i rasvetu.

 

Borjana Božić

Vasyl Cheipesh/gettyimages