Dekoracija zidova u dnevnom boravku: Ideje za postavljanje slika

by | April 10, 2024
Dekoracija zidova u dnevnom boravku: Ideje za postavljanje slika

Postavljanje slika u dnevnoj sobi može da transformiše prostor i doda mu lični pečat i karakter. Slike nisu samo dekorativni elementi, već i način izražavanja osobnosti i interesa vlasnika doma.

Dekoracija zidova u dnevnom boravku: Personalizacija prostora

Evo nekoliko načina kako postaviti slike u dnevnoj sobi kao dekoraciju:

Galerijski zid

Galerija slika je popularan način postavljanja slika u dnevnoj sobi. To uključuje postavljanje više slika različitih veličina i oblika na zidu, stvarajući eklektičan i zanimljiv izgled. Možete kombinovati slike u različitim ramovima ili odabrati jedinstvene ramove koji će dodati dodatni vizuelni interes.

Članak se nastavlja posle reklama

Centralna slika

Ako imate veliku, upečatljivu sliku, možete je postaviti kao centralni fokus dnevne sobe. Ova slika može biti velika umetnička reprodukcija, apstraktno platno ili čak vaša sopstvena fotografija. Ostatak prostora možete urediti oko te slike dodajući manje dekorativne elemente.

Naglasak na zidu

Odaberite jedan zid u dnevnoj sobi i postavite na njega jednu ili više slika koje će privući pažnju. To može biti zid iza kauča ili nasuprot ulazu u sobu. Odabir zidne boje koja će istaći slike takođe može pojačati njihov uticaj.

Članak se nastavlja posle reklama

Zamena za ogledalo

Umesto tradicionalnog ogledala iznad kredenca ili komode, razmislite o postavljanju grupe manjih slika. Ovo je elegantan način dodavanja boje i ličnosti prostoru, a istovremeno održava funkcionalnost.

Članak se nastavlja posle reklama

Tematski aranžmani

Razmislite o postavljanju slika prema određenoj temi ili stilu. Na primer, ako volite putovanja, možete postaviti slike sa različitih destinacija koje ste posetili. Ako preferirate apstraktnu umetnost, odaberite slike koje odražavaju taj stil.

Članak se nastavlja posle reklama

Mix and match

Nema pravila koja kažu da slike moraju biti istog stila ili žanra. Možete kombinovati različite vrste umetnosti, poput fotografija, slika, crteža ili zidnih tapiserija, kako biste stvorili zanimljivu i eklektičnu kolekciju.

Naslonjene slike

Umesto tradicionalnog kačenja slika, možete ih jednostavno nasloniti na zid. Ovo je opušteniji i moderniji pristup koji stvara neformalan, ali šarmantan izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Dekoracija zidova u dnevnom boravku: Igrajte se sa visinom

Ne moraju sve slike biti postavljene na istoj visini. Možete stvoriti dinamičan izgled postavljanjem slika na različitim visinama, što dodaje interes i dubinu prostoru.

Bilo koji od ovih načina postavljanja slika može dodati ličnost i toplinu vašoj dnevnoj sobi, pretvarajući je u prostoriju koja odražava vaš stil i interese. Važno je eksperimentisati sa različitim aranžmanima dok ne pronađete onaj koji najbolje odgovara vašem prostoru i estetskim preferencijama.


KatarzynaBialasiewicz/gettyimages