Pre/posle: Renovirano potkrovlje od 16 m² u mali stan

by | April 10, 2024
Pre/posle: Renovirano potkrovlje od 16 m² u mali stan

Da bi se istakao na konkurentnom tržištu kratkoročnog zakupa, ovo potkrovlje je tretirano najelegantnijim renoviranjem koje je orkestrirala dizajnerka enterijera Alicia Oustri, osnivač agencije AMEO Concept.

Renovirano potkrovlje: Pariški pied-a-terre optimizovan prema pravilima umetnosti!

Mareu u Parizu, vlasnik ove male površine od 16,6 m² kupio ju je pre nekoliko godina u cilju kratkoročnog turističkog zakupa. Prvi put ga je renovirao pre nego što se suočio sa kritikama svojih stanara zbog nedostatka funkcionalnosti i estetike mesta. Što je još gore, stepenište bi bilo loše postavljeno i stanari bi imali tendenciju da se sudare jedni sa drugima kada idu u krevet…

Dizajner enterijera Alicia Oustri pruža majstorsku demonstraciju kako mali prostor učiniti prijatnim za život. Savršeno uspešna misija za vlasnika, koji se priseća: „Često je potreban samo jedan pogled i fotografija da biste odlučili da rezervišete smeštaj. » Zahvaljujući njoj, ambiciozna transformacija će se oblikovati sa potpunim samopouzdanjem uz, kao zajedničku nit, jednostavnu eleganciju i poštovanje zanatskog znanja.

Pre: Zastareo i loše optimizovan studio

Veoma dobro lociran u srcu Maraisa, ova mini površina u prizemlju sa pogledom na dvorište bila je idealna za dobrodošlicu turistima koji putuju kroz Pariz. Njegove netipične zapremine privukle su vlasnika, visinom plafona od 3,10 m, što je omogućilo da se krevet postavi na međuspratu, iznad kupatila, da bi se stvorila prostorija od 12 m² ispred, osvetljena staklenim ulaznim vratima. Ali bilo je neophodno pomeriti stepenište i preispitati estetiku mesta, što vlasnik nije mogao da uradi bez pomoći. „Ovaj mali prostor je bio pravi izazov“, rezimira Alicia Oustri, dizajner enterijera kojeg je odabrao vlasnik na Houzz platformi.

Posle: Novo optimizovano stepenište

Staro stepenište tipa merdevina je uvećano i izmešteno. Postavljen odmah desno od ulaza, ovo rezultira značajnom uštedom prostora iznad i ispod. Nema više udaranja glava i prostor je čak dobio funkcionalnost. „Ispod prvobitnih merdevina prostor je potpuno izgubljen. Produžili smo šetnju u multifunkcionalnom duhu kako bismo stvorili prostor za rad/obrok koji je nedostajao“, objašnjava Alicia Oustri. Ali to nije sve.

Ranije: Loša kuhinja kojoj je nedostajalo skladište

Posle: Funkcionalna kuhinja i za turiste koji ostaju jedan dan

Pre: Mračna i ne baš prijatna dnevna soba

Posle: Elegantno renovirano potkrovlje

 

Borjana Božić

Wang ruiping/gettyimages