Beli nameštaj i drvo: Harmonija modernog i prirodnog u enterijeru

by | April 4, 2024
Beli nameštaj i drvo: Harmonija modernog i prirodnog u enterijeru

Vlasnici i dizajneri enterijera su u postavljanju svoje vizije prostora odlučili da spoje modernu modularnost sa toplinom prirodnih elemenata. Kroz kombinaciju belog nameštaja i drvenih detalja, stvorili su prostor koji odiše elegancijom i udobnošću.

Beli nameštaj i drvo kao savršena kombinacija u domu

Glavni elementi enterijera su mat-gipsani zidovi, koji se prepliću sa tapacirungom od mekanog mohera u nijansi šljive. Ova boja služi kao retki, ali efektan svetli akcenat u domu, stvarajući kontrast i dodajući dubinu prostoru. Uz to, prostor je obogaćen ležaljkama od prirodnog platna i organske vune, pružajući dodatnu udobnost i toplinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Posebnu pažnju privlače tri velika kamina raspoređena u biblioteci, porodičnoj sobi i glavnom apartmanu. Svi kamini su izrađeni od brušenog mermera sa kontrastnim žilama, donoseći eleganciju i luksuz u svaki kutak doma.

Dokaz zašto treba da odaberete beli nameštaj i drvo za svoj enterijer

Jedan od najupečatljivijih detalja u enterijeru je plivajuće drveno stepenište sa staklenom ogradom, koje se proteže duž spoljašnjeg dela kuće kroz velike prozore. Ovo stepenište prvobitno je bilo dizajnirano da bude zatvoreno, ali su vlasnici odlučili da ga otvore kako bi stvorili veliki gest koji je vidljiv sa prednjeg dela kuće. Ovaj detalj ne samo da doprinosi estetici enterijera, već i povezuje unutrašnjost sa spoljašnjošću, donoseći prirodnu svetlost i osvežavajući pogled na okolinu.

Članak se nastavlja posle reklama

U celini, kombinacija belog nameštaja, toplih drvenih detalja i modernih elemenata stvara prostor koji je istovremeno sofisticiran i udoban, pružajući savršeno mesto za opuštanje i uživanje u svakom trenutku.

Opuštena atmosfera u domu

Uz pažljivo birane komade nameštaja i detalja, prostor je osmišljen kako bi pružio osećaj harmonije i ravnoteže. Nameštaj od prirodnih materijala, poput drveta i platna, doprinosi prijatnoj atmosferi koja podstiče opuštanje i uživanje. Svaki komad nameštaja pažljivo je odabran kako bi se uklopio u celokupnu estetiku prostora, istovremeno pružajući funkcionalnost i udobnost.

Članak se nastavlja posle reklama

Dodatni prostori poput biblioteke i porodične sobe osmišljeni su kao mesta za okupljanje i relaksaciju. Uz udobne fotelje, police sa knjigama i tople dekorativne elemente, ovi prostori postaju oaze mira u kojima se može uživati u trenucima opuštanja i druženja sa porodicom ili prijateljima.

Članak se nastavlja posle reklama

Kroz pažljiv odabir materijala, detalja i rasporeda prostora, enterijer odiše toplinom, elegancijom i udobnošću, stvarajući savršenu atmosferu za život i uživanje. U ovom prostoru, svaki element je pažljivo osmišljen kako bi se stvorila harmonija između modernog dizajna i prirodnih elemenata, čineći ga idealnim mestom za uživanje u svakodnevnim aktivnostima i trenucima odmora.

Članak se nastavlja posle reklama

Nongnuch Pitakkorn/gettyimages