Beli nameštaj – univerzalna elegancija i prostranost u vašem domu

by | July 20, 2023
2023/07/01-720

Beli nameštaj je jedan od najpopularnijih izbora i smatra se vanvremenskim trendom u dizajnu enterijera. Pored toga što unosi posebnu energetsku lakoću u prostor u kome se nalazi, njegova neutralna boja omogućava da se lako uklopi u različite stilove, dok istovremeno stvara osećaj vizuelno prostranijeg ambijenta, svetlosti i svežine u prostoru. Kombinacija bele sa drvo dekorom je idealna savremena elegancija koja osvaja i vizuelno je, i estetski, izuzetno prijatna.

Beli nameštaj ima i izuzetnu sposobnost da reflektuje dnevnu svetlost i osvetli sobu, što je veliki benefit prilikom izbora svetlog nameštaja, znajući koliko svetlost ima dobrobiti za sve one koji u konkretnom prostoru borave.

Sistem elemenata BRETAGNA, novina je u asortimanu Forma Ideale za ovu sezonu, i rešenje je za opremanje dnevnog boravka. Predstavlja savremeno dizajnersko rešenje za uređenje dnevnog boravka, koje odlikuju karakteristike modernog dizajna ujedinjene sa prefinjenom notom elegancije.  Kombinacija dekora artisan hrasta sa segmentima u dekoru bele lak folije, kao i artisan hrast folije, unose osvežavajuću estetiku u ambijent.

Sistem elemenata BRETAGNA za uređenje ambijenta dnevnog boravka, sastoji se od 5 elemenata: TV police BRETAGNA TV 150vitrine BRETAGNA 1K VS1vitrine BRETAGNA 2K VS1klub stola BRETAGNAzidne police BRETAGNA ZP i komode BRETAGNA 3K1F. Kod određenih elemenata sistema BRETAGNA postoji mogućnost dodavanja rasvete, što može dosta uticati na atmosferu u ambijentu.

Klub sto koristan je za mnoge sitnice, a odabir pravog klub stola može uticati na dobru funkcionalnost u domu. Dizajneri enterijera Forma Ideale preporučuju kao idealno rešenje klub sto BRETAGNA, koji može da odgovori svakoj vašoj potrebi, od prostrane gornje površine koja će sačekati šoljicu za kafu za svakog gosta, preko otvorenih polica za lak pristup omiljenim knjigama i časopisima, do mogućnosti odlaganja sitnica u zatvorenu policu. Drvena ručica na beloj površini povezuje dekore u jednu estetsku celinu, dok visoki nogari ističu njegovu eleganciju.

Dodatak sistemu elemenata je i trpezarijski sto BRETAGNA, koji je sjajan funkcionalni dodatak za otvorene prostore, kada su prostorno povezane dnevna soba i trpezarija, što doprinosi njihovoj ujednačenoj dizajnerskoj liniji. Postoji i mogućnost sinhronog razvlačenja stola sa leptir mehanizmom, pa je zato idealan za okupljanja većeg društva.

Beli nameštaj odlično funkcioniše i kao kontrast sa tamnim detaljima, poput tepiha i zavesa, ili zida u nekoj tamnijoj boji. Kombinacija bele i drvo dekora, bez obzira na paletu boja u prostoriji, dobro će funkcionisati u svakom slučaju i možete je bez razmišljanja iskoristiti u uređenju enterijera u vašem domu.