Najveća greška u dekoraciji koju sigurno pravite

by | November 6, 2023
Najveća greška u dekoraciji koju sigurno pravite

Kada je u pitanju uređenje, neki koraci mogu ozbiljno da naruše utisak o prostoru, bez obzira na stil. Pogledajte koja je najveća greška u dekoraciji

Najveća greška u dekoraciji koju pravite – i kvarite utisak o prostoru

Najveća greška u uređenju enterijera koju mnogi prave jeste da vlasnici domova suviše blisko usklađuju boje sa svojim nameštajem i dekoracijom. Ili čak izvlače boju direktno iz jednog elementa i ponavljaju.

Iako težnja kohezivnosti u prostoru nije greška, na ovaj način enterijer može delovati pomalo hladno i izgubiti svoju dubinu. Nakon što odaberete primarnu boju za dekoraciju, potražite i različite nijanse i tonove ove boje. To je ono što stvara taj predivno nijansiran i slojevit efekat koji vidite u prostorima.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ines Mazzotta (@kellyhopterinteriors)

Kako se ispravlja najveća greška u dekoraciji?

Da biste stvorili prijatan ambijent u prostoru i vešto koristili boje, to možete postići dodavanjem varijacija jedne nijanse kroz mekani nameštaj, na primer, umesto pronalaženja savršenog podudaranja sa bojom za zidove. Dok se neutralne boje mogu zaboraviti kada su u pitanju ova pravila boja, dizajnerka Ines Mazzota koristi ideje neutralne dnevne sobe kao primer da pokaže da ovaj pristup može biti jednako efikasan, odlučujući se za mešavinu neutralnih nijansi kako bi stvorila slojevit izgled.

„Neutralne boje služe kao osnova, ali se mogu stvoriti slojevi, mešati i upariti da bi se postigla dubina i sofisticiranost“, dodaje ona. Ovo važi i za prostorije u maksimalističkom stilu.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada odlučujete o tome koje boje su najbolje za vašu sobu, važno je uzeti u obzir i balansiranje toplih i hladnih boja. „Tople boje mogu da daju energiju u prostor i odlične su za dnevne sobe i trpezarije“, objašnjava dizajnerka, dok „hladne boje smiruju i dobro deluju u idejama za spavaće sobe i kupatila.“


Miljana Momirović

Artjafara/GettyImagesPlus