Kako organizovati osvetljenje u kući: Pomažemo vam da rešite ovaj izazov

by | June 9, 2024
Kako organizovati osvetljenje u kući: Pomažemo vam da rešite ovaj izazov

Osvetljenje igra ključnu ulogu u stvaranju udobnog i funkcionalnog prostora u vašem domu.

Osvetljenje u kući: Ideje i neophodni saveti

Pravilno osvetljenje može uticati na raspoloženje, produktivnost i ukupni utisak o vašem enterijeru. Evo nekoliko saveta i ideja kako da organizujete osvetljenje u svom domu.

Koristite više izvora svetlosti

Jedan izvor svetlosti u prostoriji nije dovoljan. Idealno je imati najmanje pet izvora svetlosti u jednoj prostoriji. Lusteri, svetla za staze, stolne lampe, svetiljke i ugrađeno osvetljenje će pomoći da se postave akcenti u unutrašnjosti i stvore različite atmosfere.

Članak se nastavlja posle reklama

Obratite pažnju na hromirane lampe: hrom je trend 2024

Hromirane lampe su odlična opcija za one koji žele da ostanu u trendu, ali nisu spremni za drastične promene. Sjajni metal izgleda impresivno i dodaje smelost unutrašnjosti.

Dodajte malo boje za osvetljenje kuće

Lampa napravljena u jarkim bojama može postati stilski akcenat u unutrašnjosti. Ako imate lampu čija vam je boja dosadila, onda uzmite četku, obojite je i pustite mašti na volju!

Stvorite prijatnu atmosferu sa toplim osvetljenjem

Temperatura svetlosti u velikoj meri utiče na percepciju prostora. Da biste stvorili najudobniju i prijatniju atmosferu u svom domu, izaberite lampe sa toplim ili prirodnim svetlom. Takođe možete dodati obojene nijanse i abažure koje će obojiti svetlost u različite nijanse.

Članak se nastavlja posle reklama

Ne zaboravite na osvetljenje zadataka

Osvetljenje u domu je potrebno, pre svega, da bi se olakšali svakodnevni poslovi. U kuhinji je neophodno dodatno osvetljenje za radnu površinu i trpezarijski sto, u radnom prostoru je potrebna stolna lampa, a u spavaćoj sobi lampe za čitanje.

Koristite prenosiva svetla

Prenosiva svetla eliminišu potrebu za traženjem utičnice i stavljanjem produžnih kablova po prostoriji. Lako se mogu pomerati sa mesta na mesto, a neki modeli se mogu koristiti čak i na otvorenim terasama i sjenicama.

Članak se nastavlja posle reklama

Još nekoliko saveta

  • Izaberite visokokvalitetne lampe od proverenih brendova. Ovo je važno za vašu bezbednost: jeftini lažni proizvodi mogu biti opasni zbog rizika od požara.
  • Postavite lampe na različite visine i ne plašite se da kombinujete različite oblike, materijale i boje.
  • Neka osvetljenje postane centralni element enterijera. Kupite par lampi koje će privući svu pažnju.
  • Pravilno organizovano osvetljenje može potpuno transformisati vaš dom i učiniti ga ugodnim i privlačnim mestom za život.

 


Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages