Boje koje idu uz roze: Primeri za dinamičan i trendi enterijer

by | June 3, 2024
Boje koje idu uz roze: Primeri za dinamičan i trendi enterijer

Boje koje idu uz roze mogu stvoriti prostor koji odmah deluje sveže i privlačno. Postoje praktično beskonačni načini da uključite roze u svoju šemu boja, a ove nijanse su odlične za stvaranje kombinacija.

Boje koje idu uz roze: Mogućnosti su beskonačne

“Mekanost roze boje čini je veoma svestranom i prijatnom”, kaže Amy Krane, konsultantkinja za arhitektonske boje i osnivačica kompanije Amy Krane Color. “I srednje tonirane i tamnije boje dobro idu uz roze i stvaraju divne kombinacije.”

Pogledajte na točku boja i odaberite komplementarne tonove koji daju boji osnovu i ozbiljniji izgled. Razmislite o plavim, zelenim i smeđim tonovima. Roze takođe odlično ide uz sivu. Ako ste otvoreni za eksperimentisanje sa ovom divnom nijansom, onda će vam ovih 5 primera od strane stručnjaka ponuditi obilje ideja.

Žuta: Prostorija sa roze vratima i žutim zidovima

Među mnogim bojama koje idu uz žutu, roze pravi pravu izjavu. Ova kombinacija je šik i hrabra, i zbog toga što je vizuelno upečatljiva, najbolje funkcioniše u manjim prostorima poput ugla dnevne sobe, hodnika ili čak dečije sobe. Ako vam se dopada ideja roze i žute zajedno, ali želite da je učinite prijatnijom, možete razmotriti odabir blažih tonova obe boje; ili čak pastelnih.

Boje koje idu uz roze: Crna doprinosi eleganciji

Čak i samo dodir crne u potpuno roze prostoru dodaje dubinu i dramu. Plus, mnoge boje idu uz crnu, što znači da možete dodati više slojeva u prostoriji koja ima crnu i roze paletu.

Enterijer sa dve nijanse roze

Da, među bojama koje idu uz roze je…roze! Slojevito nanošenje dve nijanse istog tona može stvoriti enterijer sa dubinom i vizuelnim volumenom.

Radna soba sa pastelno roze i plavim zidovima

Roze i plava mogu biti hrabra, ali odmah šarmantna kombinacija – roze je definitivno jedna od najdrskijih boja koje idu uz plavu. Zapravo, ako volite malo slađi roze, možete ublažiti njen efekat sa tamnom mornarsko plavom ili tamno zelenom. Alternativno, pastelne verzije obe boje izgledaju divno, pogotovo u malim prostorima. Ove mogu dati sobi efekat draguljne kutije i ispuniti dom karakterom.

BELA: Trpezarija sa umetničkim delom

Bela stvara jasnu i hrabru šemu kada je uparena sa roze nijansama, i uglavnom je dekorisanje neutralnim bojama prilično lako. U ovom projektu, bela pruža jednostavnost, a hrabrost ružičastog umetničkog dela stvarno dolazi do izražaja. To je takođe raznovrsna kombinacija, koja funkcioniše sa svetlim roze i hrabrim fuksijom, sve protiv prigušenog zida.

 

Borjana Božić

Тодорчук Екатерина/gettyimages

Tags: