Ako se ne osećate dobro u svom dnevnom boravku uradite jednu od ovih stvari

by | June 3, 2024
Ako se ne osećate dobro u svom dnevnom boravku uradite jednu od ovih stvari

Osvežiti prostor dnevne zone može biti jednostavnije nego što se čini!

Detalji koji čine da se osećate dobro u svom dnevnom boravku:

Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da unesete novu energiju u svoj dom:

Izaberite svetle boje

Svetle boje poput bele, svetlo plave ili svetlo zelene mogu učiniti da prostor izgleda prostranije i osveženo. Možete koristiti svetle tonove za zidove, nameštaj ili dekorativne elemente kako biste dodali svetlost prostoru.

Dodajte biljke

Biljke su odličan način da unesete prirodu u svoj dom i osvežite prostor. Razmislite o postavljanju saksija sa zelenilom na prozorske daske, police ili uglove sobe. Biljke ne samo da dodaju boju, već i poboljšavaju kvalitet vazduha i stvaraju prijatan ambijent.

Promenite dekorativne jastuče i prekrivače

Promena jastučića na sofama i stolicama, kao i prekrivača na tepisima ili foteljama, može biti brz i pristupačan način da osvežite prostor. Izaberite jastučiće i prekrivače sa živopisnim uzorcima ili bojama koje će uneti novu dinamiku u prostoriju.

Organizujte i oslobodite prostor

Često, prostor izgleda zagušeno zbog pretrpanosti nameštajem ili suvišnim predmetima. Razmislite o organizaciji i oslobađanju prostora od nepotrebnih stvari. Manje predmete možete smestiti u korpe ili kutije za skladištenje kako bi prostor delovao prozračnije.

Osvetlite prostoriju da se osećate dobro u svom dnevnom boravku

Dobro osvetljenje može transformisati atmosferu prostorije. Koristite kombinaciju dnevnog svetla i veštačkog osvetljenja kako biste stvorili prijatan ambijent. Razmislite o dodavanju stonih lampi, podnih lampi ili lusterima koji će istaći određene delove prostorije i stvoriti toplu atmosferu.

Promenite raspored nameštaja

Ponekad samo promena rasporeda nameštaja može učiniti da prostor deluje potpuno drugačije. Isprobajte različite aranžmane nameštaja kako biste pronašli optimalan raspored koji će otvoriti prostor i olakšati protok.

Dodajte umetnička dela ili ogledala

Umetnička dela ili ogledala mogu dodati karakter prostoru i vizuelno ga proširiti. Razmislite o postavljanju slika, fotografija ili zidnih tapeta koje odražavaju vašu ličnost i stil.

Sledeći ove jednostavne savete, možete brzo i lako osvežiti prostor dnevne zone i stvoriti ugodan ambijent koji će vas inspirisati i opustiti.

Polnon Prapanon/gettyimages