Kako popraviti novogodišnje lampice?

by | November 30, 2023
Kako popraviti novogodišnje lampice

Ako vam je poznat osećaj razočarenja kada upalite sijalice, a polovina ne radi, onda vam otkrivamo kako popraviti novogodišnje lampice – i uštedeti novac.

Ne bi bili praznici bez savršenih novogodišnjih lampica koje pružaju prijatan sjaj vašem domu, tako da je neophodno znati kako da ih brzo popravite bez zamene. U nastavku pogledajte nekoliko trikova, kao i moguće uzroke kvara sijalica.

Kako popraviti novogodišnje lampice

Postoji nekoliko razloga zašto vaše novogodišnje lampice mogu biti neispravne, a pronalaženje uzroka je najvažnije za njihovo popravljanje.

Mogući uzroci kvara

Unutarnja i spoljašnja praznična svetla mogu da se pokvare zbog problema kao što su istrošene sijalice, oštećene žice ili preopterećenja električnih kola. Neki od ovih faktora su jednostavno neizbežni.

Pre nego što postavite božićnu dekoraciju, uključite novogodišnje lampice i proverite svaku sijalicu kako ne biste gubili vreme na njihovo kačenje samo da biste ih ponovo skinuli da biste ih popravili ili zamenili.

Kako popraviti novogodišnje lampice?

Kada otkrijete kvar, vaš prvi zadatak će biti da proverite sve sijalice. Počnite tako što ćete isključiti kabl i zameniti pokvarene lampice novima iste snage i napona. Ovo će u većini slučajeva rešiti vaš problem.

Ako ovaj trik ne reši problem, onda verovatno imate problem sa žičicama koje su se otkačile ili su oštećene. Nažalost, ovo obično znači da morate zameniti novogodišnje lampice kako biste izbegli razočaravajuće praznične prikaze i opasnost od požara.

Kako popraviti LED praznične sijalice?

LED novogodišnje lampice su malo teže za popravku jer često ne možete da zamenite sijalice. Kvar kod ove vrste sijalica je najčešće uzrokovan neispravnom žicom, više nego pokvarenom lampicom. Možda je žica slomljena ili izlizana tokom skladištenja, ili postoji problem sa osiguračem ili utikačem. Ovi problemi se mogu rešiti ako se razumete oko elektronike, ali to možda neće biti tako jednostavan zadatak za one koji su manje upućeni.

Miljana Momirović

Helin Loik-Tomson/GettyImagesPlus