Moderan nameštaj za 2024: Ove trendi komade ćete viđati svuda (DRUGI DEO)

by | March 5, 2024
Moderan nameštaj za 2024: Ove trendi komade ćete viđati svuda (DRUGI DEO)

Tražite upadljiv komad za neobičan enterijer? Evo nekoliko modernih komada nameštaja spremnih da naprave predstavu u svakoj prostoriji kuće.

Moderan nameštaj koji će dominirati ove godine: 5 primera

Za kupovinu novog ili antiknog, evo pregleda modernog nameštaja koji se značajno vraća u naše enterijere 2024.

Višenamenski sofa za opušteniji dnevni boravak

Što se tiče dnevnog boravka, ponovo je vreme za opuštanje uz ključne komade nameštaja koji nas pozivaju da budemo lenji. Povratak sedamdesetih godina u dekoraciji svakako nije nevin u prolijetanju modela sofa koji kombinuju opušteni dizajn i funkcionalnost. Osim što prikazuju dizajn namerno niskog položaja kako bi pojačali estetiku opuštanja, ove sofe imaju izuzetnu modularnost nudeći dodatni prostor između šezlonga i pedestalnog stola gde možete postaviti poslužavnik za obrok ili dekorativni predmet da biste pretvorili ćošak sofe u potpuno dekorativni ćošak!

Jednodelni sto da definiše prostor

U srcu dnevnog boravka kao sto za kafu ili blizu uzglavlja da deluje kao noćni stočić, jednodelni oblik se poziva u svakodnevne dekore kako bi im dao dozu zaista atraktivne sofisticiranosti. Kvadratne ili pravougaone verzije, monoblok se ističe iz mnoštva modernih trendova gde sjajni metalni nogari i skulpturalni detalji sijaju. Masivan i ukorenjen u zemlju, ovakav tip stočića za kafu ili stočića u mermeru ili metalu ne mora biti podignut da bi privukao pažnju svih. I onda, s njim dolaze sećanja na tipične enterijere sedamdesetih godina i njihov oštar i neobuzdan ukus. Nasleđujemo ga srećno!

Fotelja ponosno zauzima svoje mesto da bude kralj sobe

Kroz sve sezone, fotelja nastavlja da demonstrira svoj širok spektar mogućnosti da učestvuje u kreiranju stilski i ugodno uređenog dekora istovremeno. Dok postoji mnoštvo modernih dizajnerskih fotelja, trodelna verzija fotelje se ističe kao integrisanje u dnevne sobe koje traže rafinirane komade. U kovrdžavoj vuni ili plišu, u verziji vanilinog ili Klein plavog tona, ova fotelja sa svojom izvajanom bazom nadograđena je naslonom sa ultra-udobnim i umirujućim krivinama. Njena estetika, slična prepravljnom prestolu, daje joj posebnu aureolu. U spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi, ovaj komad kombinuje sve glavne trendove trenutka: udobno, sedamdeseto, šik i jedinstveno. Zagarantovano bez greške.

 Sto za kafu koji izgleda kao skulptura

Nestajući stolovi izgleda da su imali svojih dana na strani dnevnog boravka. Sto za kafu koji liči na skulpturu doslovno baca senku na njih. Njegovo prisustvo obnavlja atmosferu sa delikatnom igrom odvažnih nogu od drveta, čelika, betona ili mermera po vašem izboru! Prateći ovu lepu i suptilnu igru ravnoteže i oblika, ovaj sto za kafu odlazi van uobičajenih staza i budi previše klasične dnevne sobe iz njihove letargije. Skulpturalni sto za kafu će se sjajno uklopiti pored dizajnerske sofe na primer i omogućiti nam da se počastimo sobom sa kompleksnim i fascinantnim akcentima. Pravo umetničko delo!

Moderan nameštaj: Minimalistička stolica

Ako stolica od drveta i slame nastavlja da pravi svoj šou u enterijerima u potrazi za autentičnošću, stolica sa minimalistčkim linijama se ističe kao novi regrut trendi dizajnerskih enterijera. Sa ili bez naslona za ruke, ova stolica se pametno uklapa u trpezarije koje vole da biraju komade sa snažnim identitetom. Tiha stolica brenda Big Game za belgijsku marku Valerie Objects suptilno se ponovo povezuje sa ovom estetikom jednostavnosti dok ubrizgava dozu radikalnosti kroz svoj namerno jednostavan oblik i predložene nijanse, primarni boje iznova i iznova…

 


Borjana Božić

Polina Lebed/gettyimages