Udoban pariski stan: Šarmantnih 60 m2 u ženskom maniru

by | March 5, 2024
Udoban pariski stan: Šarmantnih 60 m2 u ženskom maniru

Dizajnerka Caroline Andréoni stvorila je pravi pariski kokon za sebe i svoje dve ćerke, posebno ističući tapetu koja prikazuje njihove živote. Ovo je prostor samo za njih tri…

Udoban pariski stan: Moderan dizajn sa autentičnim detaljima

Navikla na renoviranje velikih prostora, enterijerka Caroline Andréoni preusmerila je svoju pažnju na ovaj stan od 60 m², koji je želela da pretvori u udobno gnezdo za sebe i svoje dve ćerke.

Kako bi ga prilagodila ritmu života njih tri, zadržava samo noseće zidove i pomera sve ostale pregrade. Dajući prednost trenucima bliskosti, odlučuje da smanji veličinu soba koliko god je moguće, tako da mere samo 9 i 11 m², kako bi prioritet dao dnevnoj sobi koja objedinjuje dnevni boravak, trpezariju i kuhinju.

Udoban pariski stan sa posebno odabranim materijalima

Ljubitelj lepih materijala, ističe drvo i mermernu podlogu, koja kontrira sirovom efektu zida u glavnoj sobi, ogoljenog od slojeva tapeta i boje. Konačni dodir ove personalizacije prostora: naručuje od umetnice Florence Bamberger, koju je otkrila na Instagramu, monohromatsku fresku punu ukrasa, ispunjenu ženskim licima. Ova freska umetnice osmišljena je na osnovu životnih momenata (vidimo Carolineine ćerke kako plešu sa mimoza u kosi, kao pozdrav letnjim odmorima provedenim u porodičnoj kući u Bormes-les-Mimosasu), oživljava zidove i plafone ulaza i hodnika. “Čak i ako imate mali prostor, bolje ga je učiniti što ličnijim!”

Ulazna tapeta, kreirana od strane Florence Bamberger, inspirisana je životom Caroline i njene dve ćerke. Linije kompenzuju geometrijski efekat šahovskog poda, Mosafil. Osnove su obojene u “Brewer” zelenu boju, Coat Paints. Visilice su pronađene u Italiji. Zidna lampa je od Violaine d’Harcourt, a lakirana konzola pripada Caroline Andréoni La Maison. Metalna čaša je od Reda Amalou. Lampa je od &Tradition.

Dnevna soba u beloj boji sa sirovim zidovima. “Volim fazu rušenja, jer uvek otkrijete nešto novo.” Jednom ogoljen, zid dnevne sobe ima sirov izgled koji Caroline toliko voli da odlučuje da ga ostavi takvim. Velika prilagođena drvena biblioteka, različite dubine, omogućila je ispravljanje prethodno nagnutog zida. “Togo” sofe, Ligne Roset. Jastuk je od Élitis-a. Stoni stočići su drveni iz Rue Verte, a crni je od Norr11. Tabač, Florence Bamberger za Caroline Andréoni La Maison. Metalna čaša je od Reda Amalou. Ćilim je od Diurnal Gallery. Vaza na kaminu, Caroline Andréoni La Maison. Podna lampa je od DCW editions.

Otvoren dnevni boravak koji je prijatan za život. Otvorena kuhinja i dnevna soba postaju jedno. “Togo” sofe, Ligne Roset, su vintage, koje je Caroline dala presvući. Jastuk je od Élitis-a. Stoni stočić je od Norr11. Metalna čaša je od Reda Amalou. Ćilim je od Diurnal Gallery. Podna lampa je pronađena na Selency-ju. Luster je starinski.

Elegantna igra tekstura za trpezariju. Prilagođeni sto od Carrara mermera okružen je prilagođenom drvenom klupom, od baršuna i spoljašnjeg materijala, Élitis. Bokali i čaše su od Tom Dixon-a. Mermerna činija je od Talka Decor-a. Tabure je od Caroline Andréoni La Maison. Luster je starinski.

Mala otvorena kuhinja. Klupa, u Élitis fabric-i, označava kuhinjski prostor. Zidne svetiljke su od Hiromi-ja. Prilagođena radna ploča i sto se dopunjuju, od Carrara mermera. Čaše su od Talka Decor-a i Hava-a. Vaze na polici su od Tom Dixon-a. Slavine su od Nobili-ja. Tapet od rafije, Élitis, se poklapa sa čenilnom tapacirungom glave kreveta, Caroline Andréoni La Maison, i jacquard zavjesama, Nobilis. Posteljina je od Holiday Home-a. Tabure i tekstilne zidne lampe su od Caroline Andréoni La Maison. “Biny” crne zidne lampe su od DCW editions-a. Crteži su uramljeni od strane Stéphanie Benmussa.


Borjana Božić:

Marc_Osborne/gettyimages

Tags: