Gde možete pronaći lep kafe stočić za manje od 3000 din.

by | May 20, 2024
Gde možete pronaći lep kafe stočić za manje od 3000 din.

Kafe stočić je centralni element svake dnevne sobe. Osim što je praktičan, može značajno doprineti estetici prostora.

Jeftin ali lep kafe stočić: Evo gde možete pronaći 

Pri odabiru savršenog kafe stočića, važno je razmotriti nekoliko ključnih faktora koji će osigurati da vaš izbor bude i funkcionalan i stilski usklađen s ostatkom enterijera.

Veličina i proporcije

Prva stvar koju treba uzeti u obzir je veličina kafe stočića. On treba biti proporcionalan ostatku nameštaja, posebno sofi. Idealna dužina kafe stočića je otprilike polovina do dve trećine dužine sofe. Visina stočića bi trebala biti u ravni sa sedalom sofe ili nekoliko centimetara niža.

JYSK

JYSK

Stočić BOLBRO

Oblik i materijal

Oblik stočića treba biti usklađen s oblikom prostorije i ostalog nameštaja. Pravougaoni i ovalni stočići su odlični za duže prostorije, dok su kvadratni i okrugli stočići bolji za manje, kompaktne prostore. Okrugli stočići su takođe sigurniji za domove s malom decom jer nemaju oštre ivice.

IKEA

IKEA

LACK stočić za kafu

Ovako izgleda funkcionalan kafe stočić

Materijal kafe stočića može značajno uticati na izgled i funkcionalnost. Drvo daje toplinu i klasičan izgled, metal je savršen za industrijski stil, staklo dodaje modernu notu i čini prostor vizuelno većim, dok se stočići od plastike lako održavaju i dolaze u raznim bojama i oblicima.

EMMEZETA

EMMEZETA

Ariana stočić sa prostorom za odlaganje

Funkcionalnost, stil i estetika

Razmislite o funkcionalnosti kafe stočića. Ako vam je potreban dodatni prostor za odlaganje, stočić s policama ili fiokama može biti idealan izbor. Neki stočići imaju ugrađene mehanizme koji omogućavaju podizanje ploče stočića, što može biti korisno za rad ili obedovanje.

JYSK

Stočić RANDERUP

Kafe stočić treba da odražava vaš lični stil i da se uklapa u postojeći dekor. Bez obzira da li preferirate minimalistički, skandinavski, rustični, ili vintage stil, na tržištu postoji veliki izbor stočića koji mogu zadovoljiti vaše estetske zahteve.

Praktičnost i održavanje

Kada birate kafe stočić, razmislite i o tome koliko je praktičan za održavanje. Stočići od stakla mogu zahtevati često čišćenje zbog otisaka prstiju, dok drveni stočići mogu biti osjetljivi na ogrebotine i fleke. Odabir stočića od materijala koji je lako održavati može vam uštedeti vreme i trud.

EMMEZETA

Klub sto Lena

Odabir kafe stočića može biti zabavan i kreativan proces. Prateći ove savete, možete pronaći stočić koji će savršeno odgovarati vašem prostoru, potrebama i stilu. Bez obzira da li tražite komad koji će biti glavna tačka vaše dnevne sobe ili diskretan dodatak, pravi kafe stočić može značajno poboljšati funkcionalnost i izgled vašeg doma.

Borjana Božić

Tohid Hashemkhani/Gettyimages