Mesečno čišćenje u decembru za besprekorne praznike

by | November 29, 2023
Mesečno čišćenje u decembru za besprekorne praznike

Baš uoči praznika, mesečno čišćenje u decembru možda vam deluje kao nemoguća misija ali samo četiri stavke na listi će učiniti vaš dom urednijim. Od novogodišnje dekoracije do dočekivanja gostiju, ovi saveti će sve olakšati.

Mesečno čišćenje u decembru za besprekorne praznike

Spremno za goste

Ako planirate da budete domaćini tokom prazničnog perioda, onda bi trebalo da se pobrinete da je sve spremno, kako ne biste gubili vreme na hitno pranje posteljine. Uklonite sve što bi vam bilo neprijatno da vide, pripremite sveže oprane peškire i kozmetiku za goste.

Kada sve raspremite, razmislite da li je potrebno nešto zameniti da biste njihov kutak za spavanje učinili još privlačnijim i udobnijim.

Praznična dekoracija

Teško je baviti se čišćenjem i novogodišnjom dekoracijom u isto vreme. Ali sada je idealan trenutak da prođete kroz svoje praznične ukrase i počnete sa prednovogodišnjim raspremanjem.

Kada izvadite svoje ukrase, obavezno odvojite neželjene ukrase i odbacite ih. Razmislite o tome da ih donirate, date nekome ko bi ih cenio ili da konačno bacite komade koji su previše izlizani da bi ih drugi mogli koristiti.

Mesečno čišćenje starih hobija

Velike su šanse da ste prošlog januara odlučili da ćete se baviti novim hobijem za ovu godinu i zaboravili na barem jedan od njih. Kada dođe decembar, preporučujemo da izbacite sve što niste koristili ili u čemu jednostavno niste uživali.

Pregledajte svoj kutak za čitanje i poklonite knjige nekome ko bi ih radije čitao, prodajte opremu za treniranje ako sada idete na grupne treninge i slično. U sezoni koja je već toliko ispunjena, budite selektivni u pogledu toga šta ćete u nju uložiti kako se ne biste osećali preopterećeno i zauzeto tokom praznika.

Zimska odeća i obuća

Kako dolazi novi mesec, preporučujemo da odvojite malo vremena i procenite šta zaista koristite, a šta će još ove sezone da samo sakuplja prašinu i zauzima prostor. Ako nešto niste koristili ni prethodne godine, teško da ćete ove zime jedva čekati da nosite.

Ne morate odmah sve da odbacite ali uzmite prve dve nedelje decembra kao probni period za odevne komade od kojih vam je teško da se rastanete. Neko drugi će ih verovatno rado nositi.

 


Miljana Momirović

Sinenkiy/GettyImagesPlus