Popularne boje za farbanje u 2024. godini

by | February 4, 2024
Popularne boje za farbanje u 2024. godini

Ovo su boje koje su popularne ove godine za bojenje zidova u kući. Sve ukazuje na to da će se u 2024. godini preferirati nežni tonovi (iako nisu jedini).

Popularne boje za farbanje: Osvežite dom u novoj sezoni

Nakon pregleda različitih kataloga dekorativnih boja, možemo potvrditi da su u 2024. godini meke i neutralne boje i dalje trend, consolidujući se kao omiljeni izbor za stvaranje elegantnih i vremenskih enterijera. Zelene, plave, roze, sive i smeđe nijanse u stišanim i svetlim tonovima predstavljaju se kao nesporni protagonisti u dizajnu enterijera.

To su vešte boje koje se prilagođavaju svakom dekorativnom prijedlogu; međutim, mogu stvoriti monoton ili nepersonalizovan izgled. Ključ je u uključivanju odgovarajućih kontrastnih elemenata i kombinovanju tekstura i dodataka koji dodaju dubinu i karakter prostoru. Obratite pažnju, jer vam ovde pričamo koje su boje u modi u 2024. i kako ih dekorisati.

Svetlo siva

S zidovima obojenim ovim tonom, svaki prostor će dobiti osećaj prostranosti i svetlosti. U dnevnim boravcima i spavaćim sobama, siva nijansa poput ove od brenda Kerakoll Design stvara neutralno i opuštajuće pozadine, lako se kombinuje s različitim nameštajem i dodacima. Svetlo siva je posebno efikasna u prostorijama s prirodnom svetlošću, jer pojačava osećaj svetlosti.

Da biste izbegli monotoniju, dodajte akcente u živopisnijim tonovima, poput svetložutih, svežih zelenih ili bledorozih, što će dodati dodir vitalnosti bez opterećivanja. Što se tiče dekoracije, nameštaj od svetlog drveta ili metalni detalji poboljšaće eleganciju, stvarajući harmoničan balans i modernu i dobrodošlu atmosferu.

Bež

Unutar palete toplih boja, ovaj ton, svetliji ili tamniji, deluje kao savršeno platno za isticanje dekorativnih elemenata i nameštaja u tamnijim tonovima ili završecima. Prepoznaje smirenost, mir i prilagođava se kako klasičnim, tako i savremenim stilovima. Kombinujte ga s zemljanim bojama, zelenim ili nežnim plavim nijansama da dodate dodire svežine i ličnosti.

Sa nijansama poput “Valentin Café con Leche #1620”, lako ćete stvoriti veoma udoban osećaj, još više ako se odlučite da ga primenite na zidove i plafone, uključujući i nameštaj, radijatore, ugrađene ormane, lajsne i okvire prozora i vrata… Sve što vizuelno čini deo zida. To se naziva “Color Drenching”, trend koji postaje sve popularniji.

Popularne boje za farbanje: Roze paleta

Sigurno ste primetili značaj koji je ovaj topao, suptilan i sofisticiran ton stekao u poslednjih nekoliko meseci. Idealan za spavaće sobe i prostorije za opuštanje, roze tonovi poput Bruguer-ovog Sweet Home pružaju osećaj mira i spokoja. I najbolje od svega je da, zavisno o tome s kojim drugim bojama se kombinuje, izaziva različite atmosfere i senzacije.

Tako, kombinovanjem sa nežnim zelenim tonovima, pojačava se mir i svežina u prostoru; s živopisnim žutima, bledo roze daje život veseloj i energičnoj dekoraciji, a ako se odlučite za mešavinu sa svetlo braon i terakota, postiže se udoban i porodičan osećaj u dnevnoj sobi, stvarajući topli i opuštajući prostor.

Zemljani tonovi

Unutar palete zemljanih tonova (znate već, bež, smeđa, terakota i bakar), topli peskovi, poput ovog predloženog od strane brenda Coordonné, su trend u dekoraciji dnevnih boravaka i prostora za život, gde se traže opušteni ambijenti. Sa neutralima, poput belih, sivih ili bež, garantuje se klasičan i elegantan estetski izgled. Nežno zelene i plave takođe izgledaju odlično, a zlatni završeci neće samo ojačati toplinu, već će dodati dodir luksuza i sofisticiranosti dekoru.

Sereni i delikatni plavetni tonovi

Serenity T2400 je boja godine brenda Pinturas MONTÓ, veoma svestran hladan plavi ton koji donosi osećaj mira i spokoja u svaki prostor. Kako ga kombinovati? Isprobajte bele i svetle drvene elemente za skandinavski dodir; kombinujte ga s tamnijim tonovima za sofisticiraniji i dramatičniji izgled, ili ga kombinujte s svetlim, toplim bojama koje dodaju energiju.

Tamnozelena

Ova duboka nijansa, povezana sa uživanjem na otvorenom i povezanošću sa prirodom, postaje hrabar i savremen izbor kako za dnevnu sobu, tako i za zid uz glavni krevet u spavaćoj sobi. Iako je tamna, pruža svetlost i prostranost, posebno kada se kombinuje s dodacima u svetlijim tonovima. Da biste pojačali njen privlačan izgled i stvorili izbalansiranu i organsku paletu, kombinujte je sa nežnim neutralima ili dodirima drveta. Ove zelene nijanse brenda Notes ne samo da prate trend, već će i transformisati vaš dom u svež i elegantan utočište.

 

Borjana Božić

Artjafara/gettyimages

Tags: