Pre i posle: Kuhinje sa više prostora nakon renoviranja

by | February 1, 2024
Pre i posle: Kuhinje sa više prostora nakon renoviranja

Otvorene kuhinje su postale omiljeni izbor za organizaciju prostora i stvaranje prijatnog životnog ambijenta.

Kuhinje sa više prostora: Pre i posle transformacije

Profesionalci su uspeli da transformišu pet kuhinja, otvarajući ih ka dnevnim boravcima, kako bi dobili na prijatnosti i modernosti, istovremeno optimizujući prostor za skladištenje. Pogledajte ove arhitektonske podvige na pre i posle fotografijama.

Pre: Otvorena kuhinja

U 4. arondismanu Pariza, unutrašnji dizajner Aurore Pannier, osnivač Parisdentreprises, predefinisao je konture ove stare otvorene kuhinje. Cilj renovacije bio je preurediti ulaz i transformisati kuhinju u funkcionalan, prijateljski i gostoljubiv prostor.

Posle: Moderna otvorena kuhinja sa trpezarijskim prostorom

Za smeštaj vlasnikovih brojnih kućnih aparata, unutrašnji dizajner je odabrao L-oblik za novu kuhinju. Ova konfiguracija omogućila je integraciju bara koji deli prostore i stvara trpezarijski prostor za zabavu porodice i prijatelja. Vlasnik je odabrao ponoćno plavu nijansu koja kontrastira sa belim kuhinjskim nameštajem naglašenim šarolikim detaljima na zidu.

Pre: Kuhinja koju treba zamisliti

U srcu Marseja, porodični stan je delimično renoviran od strane unutrašnjeg dizajnera Stéphanie Le Rouzic, osnivača agencije Mars Avril, za porodicu sa četvoro dece. Stara, zastarela kuhinja je potpuno uklonjena kako bi se preformulisala stara konfiguracija prostora, koja je bila daleko od optimalne.

Posle: Otvorena kuhinja sa vintage akcentima

Šareni tapet na zadnjem zidu poslužio je kao polazna tačka za dizajn kuhinje. Ovaj detalj se kombinuje sa svetlozelenim zelig pločicama koje energizuju dekor. Sudopera je postavljena ispod prozora kako bi se iskoristio pogled na spoljni prostor. Nasuprot tome, struktura obložena hrastovim furnirom sadrži frižider, šporet i rernu, dok su dodatni prostori za skladištenje integrisani u gornji deo.

Pre: Nepostojeća kuhinja

U 1. arondismanu Pariza, ovaj prostor od 42 m² transformisan je u topao dom od strane Axelle Auvray iz Maison Auvray Architecture i Stéphanie Brette iz Aezu Studio za par iz Londona. Sve je renovirano od poda do plafona.

Posle: Kuhinja otvorena prema dnevnom boravku

Bivši hodnik sada sadrži kuhinjski prostor sa kombinacijom belog i furnira od oraha. Vlasnici su izabrali Dekton radnu površinu i zidnu oblogu koja se slaže sa inoksnim slavinama i sudoperom sa bakarnim završetkom. Naspram police sa sudoperom, prilagođena stolarija omogućila je integraciju kućnih aparata i mnoštva prostora za skladištenje, stvarajući praktičan i udoban prostor.

Pre: Kuhinja premeštena u dnevni boravak

U Courbevoie, u stambenoj zgradi iz 1970-ih, unutrašnji dizajner Stéphanie Bertina Minel preoblikovala je kuhinjski prostor za par u četrdesetim godinama sa četvoro dece. U ovom životnom prostoru od 140 m², koji je rezultat spajanja dva stana, sve je renovirano kako bi se stvorilo moderno i svetlo utočište. Pregrada između dnevnog boravka i jedne od starih kuhinja je uklonjena kako bi se izgradio otvoren prostor od 45 m².

Posle: Kuhinja sa više prostora

Prema ulaznim vratima, elegantni drveni ekran prilagođenih dimenzija elegantno razdvaja prostore dok omogućava prolaz svetlosti. U ovoj L-oblikovanoj kuhinji koja kombinuje belo i svetlo drvo, centralno ostrvo je pronašlo svoje mesto u sredini prostorije, služeći kao prijatno i toplo mesto za obedovanje. Napravljeno od Silestone-a, kao i radna površina, harmonizuje se sa fasadama napravljenim od hrastovog furnira od strane stolara.

Ove transformacije pokazuju kako stručnjaci mogu optimizovati prostor, unaprediti funkcionalnost i stvoriti prijatan i moderan ambijent u otvorenim kuhinjama. Inspiracija za ove projekte pronađena je na Houzz.fr platformi, koja pruža alate vlasnicima da pronađu odgovarajuće izvođače radova, kao i sveobuhvatno rešenje za profesionalce u oblasti renoviranja.