Pre i posle: Pogledajte kako izgledaju kupatila nakon renoviranja

by | August 20, 2023
Pre i posle: Pogledajte kako izgledaju kupatila nakon renoviranja

Kreirajte kupatilo koje će istovremeno odisati prelepim stilom i funkcionalnošću. Pronađite inspiraciju za vaš projekat renoviranja uz pomoć ovih neverovatnih pre i posle transformacija kupatila.

Pogledajte kako izgledaju kupatila nakon renoviranja

Vidljiva transformacija

Problem polomljenih pločica, nedostatka prostora za odlaganje i klaustrofobičnog tuša su bili glavne stavke na popisu za ovu transformaciju kupatila iz 1940-ih. Moderan ormar bogat prostorom za odlaganje postavlja ton u ovom reorganizovanom kupatilu. Pomereni lavabo omogućava mesto za odlaganje toaletnih alata, dok lepe pločice i interesantni detalji čine ovu prostoriju nezaboravnom.

Vintage stil za novo kupatilo

Kombinacija kade i tuša nije odgovarala dugoročnim potrebama para, a takođe nije bilo ni dovoljno odlagalnog prostora u ovom kupatilu. Bilo je potrebno temeljno renoviranje. Vintage stil i klasična paleta boja postavljaju ton za novo glamurozno kupatilo. Bezpragasti tuš sa čistim belim pločicama izgleda moderno uz sivu boju zida, a novi lavabo je odabran zbog svojih klasičnih linija.

Od tradicionalnog ka savremenom

Kupatilo u tradicionalnom stilu iz ’90-ih nije odgovaralo snu vlasnika o savremenom kupatilu sa velikim tušem, stoga je ovo kupatilo bilo predodređeno za promenu. Pločice boje kafe pokrivaju zadnji zid proširenog tuša, stvarajući kontrast sa ostatkom prostorije koja se drži kremaste palete boja. Plutajući lavabo u boji espresa doprinosi osećaju otvorenosti i pruža potrebno mesto za odlaganje.

Spašavanje kupatila: Stari dizajn sa modernim notama

Ovo kupatilo je bilo prava spasilačka misija. Polovina zelenih pločica je bila u dobrom stanju, pa su one pažljivo uklonjene, sortirane, a zatim ponovo postavljene kako bi se kupatilu pružio prelep novi izgled bez bespotrebnog otpada. Spašene zelene pločice su kombinovane sa novim belim pločicama u modernom šarenom uzorku oko kombinovane kade i tuša. Beli i zeleni akcenti širom prostorije stvaraju umirujuću i klasičnu paletu boja. Prilagođeni zavese za prozor uključuju novi uzorak i savršene su za kupatilo, pružajući privatnost dok blago propuštaju svetlo.

Od bezličnog do čarobnog: Novi izgled kupatila nakon renoviranja

Od samog početka, ovo kupatilo je nedostajalo boje, dekora i stila. Manje promene su napravile ogroman utisak. Dodavanje malo boje postojećim elementima potpuno je preobrazilo ovo dosadno kupatilo. Uglasti oblik postojećeg postolja za lavabo je inspirisao nove podne obloge i dodatke širom prostorije. Čak i hrabar plavi print na zavesi za tuširanje imitira taj oblik. Zavesa daje kupatilu trendi izgled, ali je lako zamenljiva kako bi se promenio stil prostorije.

Ove impresivne pre i posle transformacije kupatila pokazuju kako se uz pažljivo planiranje i kreativno rešavanje problema može postići neverovatan rezultat. Bez obzira na trenutno stanje vašeg kupatila, ovi projekti mogu pružiti inspiraciju i ideje kako da stvorite sopstveni funkcionalni i stilizovani kutak za relaksaciju i uživanje.


Borjana Božić

kamlesh parate/gettyimages