Dekoracija inspirisana Italijom u vašoj dnevnoj sobi

by | August 21, 2023
Dekoracija inspirisana Italijom u vašoj dnevnoj sobi

Ako ste poželeli da svakodnevno budete okruženi Italijom, onda bi dekoracija inspirisana Italijom bila pravo bekstvo u ove veličanstvene predele.

Uz ovih šest dekorativnih predmeta možete se osećati kao da ste se upravo vratili sa putovanja  iz Venecije, Rima ili Napulja. Pogledajte u nastavku kako da postignete la dolce vita vibracije.

Dekoracija inspirisana Italijom u vašoj dnevnoj sobi

Mirisne sveće

Samo jedna mirisna sveća sa notama citrusa biće potrebna da se osećate kao da ste na italijanskom primorju. Stavite ga na stočić za kafu ili na trpezarijski sto dok jedete na otvorenom.

Članak se nastavlja posle reklama

Postavljanje stola: Ovako to rade Francuzi – raskošno ali sa ukusom

Staklene čaše

Zamislite da pijete iz jedne od ovih staromodnih šoljica pod suncem, bilo da su pune limunade ili Aperola. Birajte između crvene, ružičaste, zelene ili bele i držite ih izložene na otvorenim policama dnevnom boravku.

Dekoracija inspirisana Italijom: Aparat za espresso

Espresso je, naravno, sinonim za Italiju, pa je sasvim logično postaviti aparat za espresso u vaš dnevni boravak. Dok ste rekli Buongiorno ispijaćete šoljicu savršene kafe koja miriše na Italiju.

Melaminski tanjiri

Svima je potreban set melaminskih tanjira jer su tako zabavnog i autentičnog izgleda – bilo za piknike ili za svečane prilike. Zahvaljujući ilustracijama citrusa i cveća nalik pločicama, ovi tanjiri će učiniti da sve, od kolačića do testenina, izgleda otmeno.

Članak se nastavlja posle reklama

Umetničko delo

Iako verovatno nije dobra ideja da posegnete za negronijem kad god ste žedni, i dalje možete da cenite njegov gorak, ali sočan ukus ako stavite ovo umetničko delo u svoju kuhinju. Samo budite upozoreni: ako ga gosti vide, budite spremni da ga napravite istog trenutka.

Mermerni dekorativni predmeti

U Italiji ima puno mermera, ali previše ga u vašem domu će verovatno učiniti da se osećate kao zgrada „Svadbene torte“ u Rimu – i to ne na dobar način. Uključite ovaj trajni materijal u detalje vašeg dizajna počevši od ove ručno izrađene posude za nakit ili ključeve.

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

Explora_2005/GettyImagesPlus