Male i moderne spavaće sobe koje će vas inspirisati

by | May 15, 2024
moderna mala spavaća soba

Otkrijte u ovih 10 stilskih primera za male i moderne spavaće sobe koje će vas inspirisati

Dizajneri su profesionalci koji su u stanju da uz prilagođena uzglavlja, paravane ili nekoliko polica postignu potpuno drugačiji utisak sobe. Naučite od njih šta možete da uraditi da biste ažurirali svoju malu spavaću sobu? Obogatite je prostorima za čitanje, radnim prostorima, integrisanim kupatilima, svlačionicama… I kako im dati svoj lični pečat? Veoma lako. Izaberite boje, tapete, nameštaj po meri i neobične detalje, kao što su slike, posteljina, lampe ili fotelje koji im daju karakter. Sada počnite da sanjate o maloj, modernoj spavaćoj sobi punoj ličnosti. Kao ovih 10 primera koje vam donosimo prepune dobrih ideja.

Male i moderne spavaće sobe:

Praktično uzglavlje

Male spavaće sobe zahtevaju praktična, prilagođena uzglavlja. Ovakvo zidano uzglavlje je savršeno rešenje, a ako je lakirano u belo učiniće prostoriju vizuelno većom. Polica koju na ovaj način dobijete pruža mogućnost da se poigravate sa dizajn.

Sa ugradnim ormarima i tapetama

U ovoj drugoj maloj spavaćoj sobi izabrano je belo tapacirano uzglavlje, veoma moderno! Tapete u teksturiranoj plavo-zelenoj boji daju svežinu. Ugradni plakari čuvaju prostor i, zahvaljujući belim lakiranim vratima, odaju svetlost i čine prostoriju većom.

Komoda ispod prozora

Jedan od trikova koji dizajneri enterijera najčešće koriste u malim spavaćim sobama je da iskoriste prednost prostora ispod prozora. Za šta, pitate se? Pa, na primer, da napravite komad nameštaja po meri. To može biti mala klupa sa fiokama ili ormarićima za majice, džempere ili cipele.

Uz praktičnu kancelariju

Još jedan način da iskoristite prednost prozora? Ovde je stara terasa pretvorena u praktičnu i svetlu kancelariju. Uzglavlje je po meri. Ispred kreveta je postavljena komoda po meri sa glatkim frontovima i ručkama koje mu daju moderan dodir.

Sa nišom

Uzglavlje sa gornjim ormarićima ili nišama, kao na slici, idealno je za male spavaće sobe. Jedva zauzima prostor i savršeno se integriše. Viseće lampe daju ton, a pogled na baštu čini ga tako prijatnim!

Konstrukcijska uzglavlja

Konstrukcijska uzglavlja obično imaju integrisane bočne stočiće za optimizaciju prostora. Još jedan idealan način da to uradite u malim spavaćim sobama je da odaberete konzolne stolove, poput ovih ovde. Šarena posteljina i slika dodatno ažuriraju spavaću sobu.

Police za knjige

Uske i lagane plutajuće police, poslužiće za postavljanje knjiga, fotografija, slika ili mini ukrasnih predmeta, kao što su saksije ili sveće. Pogledajte kako je lepa i moderna ispala ova spavaća soba od bele i drveta! Detalji poput viseće lampe pomažu.

Odmaknuto uzglavlje

Da li biste želeli da vaša mala, moderna spavaća soba ima garderobu? Umesto da stavite krevet uza zid, odvojite ga. Na zid postavite nekoliko ugradnih zelenih lakiranih ormara sa ogledalima koja se šire i daju dubinu i prostor između njih i uzglavlja koristite kao garderobu!

Kutak za čitanje

Tavanski prostori su sami po sebi teški za opremanje. U ovoj spavaćoj sobi na slici, osmišljen je i prostor za čitanje. Moderan dodir daju lampe i dizajnerska fotelja.

Uz kupatilo

Male spavaće sobe takođe mogu imati sopstveno kupatilo. Razdvojna pregrada je zamenjena malim belim lakiranim letvičastim panelom. Na ovaj način se prirodno svetlo dobija bez gubitka privatnosti, pošto su tuš i toalet zatvoreni staklenim vratima.


Katarzyna Balasiewitz/GettyImages