Kako preurediti hodnik bez renoviranja?

by | December 9, 2023
Kako preurediti hodnik bez renoviranja

Od svih prostorija u domu, predsoblje je najlakše ulepšati, a da ne potrošite novac. Otkrivamo kako preurediti hodnik za privlačniji ambijent.

Kako preurediti hodnik bez renoviranja?

Ovde nema varanja, sve ove ideje se zaista mogu ostvariti bez trošenja novca. Ono na šta se većina njih svodi je dekorisanje sa onim što imate (ili sa onim što možete dobiti besplatno).

Pospremanje i dubinsko čišćenje

Žao nam je, nije glamurozno, ali pospremanje hodnika pre nego što počnete da preuređujete prostor će napraviti veliku razliku. I ono što je najbitnije, besplatno je potpuno je besplatno, samo vam je potrebno strpljenje.

Započnite reorganizacijom prostora. Uklonite nepotrebne stvari poput starih cipela, kaputa koje ne nosite svakodnevno ili nepotrebnih sitnica koje se mogu nakupiti tokom vremena.

Kako preurediti hodnik osvetljenjem?

Uključivanje dekorativnog osvetljenja u hodniku je jednostavan i efektan način da ulepšate hodnik bez renoviranja.

Razmislite o tome da unesete stonu lampu iz druge sobe da biste dodali dimenziju i zagrejali ambijent. Osvetljenje je jedan od onih naizgled malih detalja koji mogu napraviti veliku razliku. I to nije samo stil osvetljenja ulaza, već i boja i ton.

Vaza sa cvećem

Dodavanje vaze sa svežim cvećem ili sezonskim grančicama u vaš ulaz uvek podiže utisak o prostoru, a vrlo je jeftino ili besplatno ukoliko imate biljke u vašoj bašti.

Najlakši način da to uradite je da svake nedelje napunite vazu sa svežim cvećem pored vrata.

Ne morate biti ni previše izbirljivi u vezi sa onim što pokušavate da pronađete. Bilo kakvo cveće ili bilje će upotpuniti prostor, saamo vodite računa o tome da ga zamenite pre nego što počne da trune jer može biti jedan od uzroka neprijatnih mirisa u hodniku.

Knjige za komodu

Ako imate ravnu površinu u ulazu, kao što je bočni stočić ili polica, dekorisanje knjigama je odličan način da pružite karakter odmah na ulazu.

Osim toga, neverovatno je kako sveća koja je mesecima bila na vašem stočiću za kafu i gomila umetničkih knjiga pokupljenih sa vaše police mogu poprimiti potpuno novi izgled kada se upare zajedno u vašem hodniku.

Dekorativni predmeti za hodnik bez renoviranja

Osvežavanje vašeg ulaza ne zahteva renoviranje, niti veliku kupovinu. Postoji mnogo načina da ulepšate ovaj prostor koristeći dekorativne predmete koje već imate. Na primer, vintidž ogledalo može poslužiti kao zadivljujuća fokusna tačka, dodajući dubinu i svetlost malom hodniku.

Postavljanje umetničkog dela na zidove unosi karakter i dodaje vizuelni interes u prostoru. Takođe možete da izložite i uspomene sa putovanja – ali ne preterujte.  Strateškim raspoređivanjem ovih predmeta možete kreirati hodnik pun dobrodošlice i karaktera koji priča vašu ličnu priču.


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus