Kako da uredite mračan i mali hodnik u stanu?

by | September 24, 2023
hodnik u stanu

Činjenica je da je hodnik u stanu često ograničen prostorom i manjkom svetlosti ali zahvaljujući ovim savetima više neće biti neprimećen, već zadivljujućeg dizajna.

Kako da uredite mračan i mali hodnik u stanu?

Klupa za hodnik

Moderne ideje za klupu u hodniku će prvo učiniti vaš ulazni ulaz funkcionalnim – ali može i vrlo privlačno izgledati.

Dodavanje klupe na ulazu u stan je odličan način da dobijete dodatni prostor za skladištenje, koristeći korpe za odlaganje stvari. Sedište na klupi vam daje mesto za obuvanje pre nego što izađete, a gostima daje mesto da odlože svoje torbe po ulasku.

Uvek je vredno uložiti i u kuke kako bi se stvorila prava svrha ovog dela ulaza u stan.

Imam mali hodnik i ovi saveti su ga učinili vizuelno većim i modernim

Tekstura u hodniku

Dodavanje tekstura vašoj listi ideja za mali hodnik u stanu je mudar potez jer će prostoriji dati karakter: dodaju interes, dubinu i boju. Ovaj ulaz u stan je prepun njih – od zidova, umetničkih dela i ukrasa, do poda, tepiha i komode.

Ne želite da vaš hodnik bude prostor koji ostaje neprimećen, želite da bude zanimljiv i primamljiv, a to je upravo ono što ovaj ulaz radi.

Mala komoda za hodnik

Možda mislite da je vaš hodnik u stanu suviše mali da biste postavljali čak i komodu ali pametnom kupovinom ili možda komodom po meri, čak i najmanjem prostoru pružićete dodatan prostor za odlaganje. Osim toga, to omogućava i da ga dekorišete i personalizujete ulaz u vaš dom.

Fokusna tačka u hodniku

Čak i uski hodnici mogu biti zapanjujući – pa ako imate prostora za fokusnu tačku, kao što je okrugli sto ili ktinjasti luster, iskoristite tu prednost.

Veliko ogledalo za hodniku u stanu

Čak i najmanji ulaz u stan može biti svetao – posebno ako je otvorenog plana i opremljen ogromnim ogledalom. Dekoracija ogledalima je uvek jednostavna jer omogućava da prostor bude osvetljeniji i vizuelno veći. Zid od ogledala kao u stanu iposd može imati veliki uticaj, posebno ako je ulaz u tamnom uglu.

Uz to, zid ogledala ispred kojeg nema ničega osim praznog suprotnog zida ili onaj pretrpan kaputima i cipelama neće stvoriti laskave refleksije, tako da obezbedite da zid sa ogledalom ili onaj nasuprot budu dobro ukrašeni i namešteni.

 


Miljana Momirović

Edita Meskoniene/GettyImagesPlus