Ideje za opremanje hodnika: Ovi trikovi će učiniti ovaj prostor praktičnim

by | August 28, 2023
Ideje za opremanje hodnika

Hodnik je prostorija koja ostavlja poseban utisak na svakoga ko uđe u vašu kuću. Ove ideje za opremanje hodnika će učiniti ovaj prostor jedinstvenim. 

Ideje za opremanje hodnika: Evo kako da ga izdizajnirate

Jedna od prvih prostorija koje ugledamo kada uđemo u nečiju kuću jeste prostor hodnika, pa je zbog toga veoma važno izdizajnirati ovaj prostor tako da bude upečatljiv i zanimljiv. Evo nekolik ideja koje možete da isprobate.

Kako da vam hodnik uvek prijatno miriše?

Članak se nastavlja posle reklama

Iskoristite zavese umesto vrata

Pravilno odabrani materijal za zavese neće samo ukrasiti vaš hodnik, već će mu dati poseban osećaj udobnosti. Ove opcije su idealne za male hodnike, a osim toga ćete značajno povećati prostor, a uštedećete i na budžetu. Prilagodite boju i dizajn vašem enterijeru i bićete oduševljeni.  Međutim, uzmite u obzir da tkanine zahtevaju pažljiviju negu i pranje.

Ideje za opremanje hodnika: Ogledalo u hodniku

Ukoliko želite da vizuelno povećate prostor i učinite ga lakšim, ogledala su najbolja opcija. Njih možete postaviti i na ormar u hodniku ili se poigrati sa malim ogledalima geometrijskih obika.

Članak se nastavlja posle reklama

Klupa i prostor za skladištenje

Ovo je veoma praktični komad nameštaja koji će svakako ulepšati vaš prostor i učiniti ga praktičnim. Klupa za sedenje će vam veoma značiti, a uz nju možete postaviti i vešalicu ili pletene korpe koje će hodniku dati poseban šarm.

Članak se nastavlja posle reklama

Ideje za opremanje hodnika: Ormari sa klupom ili tabureom

Ukoliko ste ljubitelji modernog stila i imate veći hodnik, onda se možete odlučiti i za visoki ormar koji ima i klupu za sedenje. Oni izgledaju veoma elegantno, a usput imate prostor da sklonite jakne i garderobu da ne budu vidljivi. Oni često imaju i dovoljno prostora za skladištenje cipela.

Članak se nastavlja posle reklama

Dakle, uz jedinstven izgled, neophodno je da hodnik bude praktičan. U zavisnosti od veličine i stila u kom ste dizajnirali vaš dom, odaberite najbolje rešenje za vaš prostor. Naravno, dodatno možete da ukrasite hodnik cvećem i dekorativnim predmetima i ukrasima.

Članak se nastavlja posle reklama

Snežana Vranić

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus