Feng šui: Izbegavajte ove greške u opremanju

Od umetničkih dela do postavljanja ogledala, otkrijte kako da izbegnete greške

by | August 5, 2023
Feng šui: Izbegavajte ove greške u opremanju

Od umetničkih dela do postavljanja ogledala, otkrijte kako da izbegnete greške u opremanju jer to može da stvori lošu energiju u domu. 

Prema feng šui pravilima dom treba da postane vaša zen oaza. To je prostor mira, lepe energije u kojoj ćete se dobro osećati. Zato treba obratiti pažnju na neke stvari koji mogu da remete ovaj tok energije.

Najčešće greške u opremanju prema feng šui pravilima

Možda već znate osnove ovog drevnog kineskog učenja, bilo da je to postavljanje kreveta u spavaćoj sobi ili sofe u dnevnoj sobi. Međutim, treba obratiti pažnju i na neke druge stvari koji mogu da ometaju či energiju.

Greške u opremanju: 5 najčešćih blokatora energije

Ovo su najčešće stvari koje mogu da remete energiju u vašem domu:

1. Neispravne slavine

Feng šui stručnjaci upozoravaju da neispravne slavine iz koje kapa voda zapravo predstavlja “curenje novca”. Međutim, za dobru energiju važno je proverite da li sve stvari u kući rade ispravno, da li su napukl eoštećene i sl. Držanje takvih predmeta blokira dobar protok energije. Ili ih popravite ili zamenite novim jer će vam u surpotno “usisati” svu dobru energiju iz doma.

2. Ogledalo naspram ulaznih vrata

Prirodno je i razumljivo da proverimo svoj izgled pre nego što napustimo dom. Ali, treba biti oprezan s postavljanjem ogledala u hodniku. Ljudi najčešće prave ovu grešku – postave ogledalo naspram ulaznih vrata.

To nije pametno rešenje jer na taj način “dobra energija” koja ulazi kroz vrata se odbija od ogloedalo i izlazi napolje. Ukoliko nemate mogućnost da izmestite ogledalo koje stoji naspram vrata, možete da ublažite ovaj efekat na jednostavan način. Preporučuje se da stavite malo svežeg cveća ispred ogledala.

3. Ako su vam leđa okrenuta prema vratima dok sedite

Kada sedite leđima okrenutim vratima, onda ste u ranjivoj ste poziciji. Energija ulazi i dolazi vam s elađa što nije dobro. Na taj način niste u poziciji moći. Ovo je naročito važno za kancelarije, ali nije nimalo važno ni za kuću.

Ako ste okrenuti leđima prema vratima to vam može doneti osećaj anksioznosti. Zato je važno da to promenite i da gledate prema vratima jer na taj način imate poziciju moći.  Osećaćete se sigurnije i imaćete više samopouzdanja.

4. Obratite pažnju na izbor slika

Dekoracija umetničkim slikama prema feng šui pravilima jer veoma moćan izvor energije. Može doneti dobre vibracije u ceo prostor i doneti kreativnu energiju.

Izbegavate slike na kojima je na primer oluja, nevreme, uzburkane talase jer to može da unese haos u vašem životu. Izbegavajte i slike na kojima su tužne i usamljene osobe jer će vam to oduzeti radost iz doma.

5. Izbegavajte biljke sa oštrim ili šiljatim ivicama

Kućne biljke postaju sve popularnije, i sve to s dobrim razlogom. One stvaraju prijatnu atmosferu i mogu da poboljšaju kvalitet vazduha. Međutim, po feng šui pravilia neke biljke bi tebalo izbegavati. Radi se o kaktucima ili drugim biljkama koje imaju šiljate listove ili podsećaju na mačeve. Ove biljke odbijaju pozitivnu energiju u vašem domu.

Bilje simbolizuju rast, pa čak i slika s biljakama donosi dobru energiju. Birajte sukulente s okruglim ili srcolikim listovima.

5 feng shui saveta za harmoniju i sreću u vašem domu

 

 

 

 


Dijana Škorić

in4mal / gettyimages.com