Preokrenite negativnu energiju: Popravite 4 uobičajene feng šui greške u spavaćoj sobi

by | July 18, 2023
Preokrenite negativnu energiju: Popravite 4 uobičajene feng šui greške u spavaćoj sobi

Feng šui stručnjaci otkrivaju uobičajene greške u spavaćim sobama i njihova rešenja, kako biste mogli iskoristiti pozitivnu energiju i stvoriti prostor za opuštanje i harmoniju, što je cilj ovog drevnog umetničkog pristupa uređenju prostora.

Feng šui greške u spavaćoj sobi

Nepravilan raspored kreveta

Jedna od čestih grešaka je loš raspored kreveta. Izazov može biti postavljanje kreveta van dominantne pozicije. Dominantna pozicija definiše kako ćete postaviti krevet u spavaćoj sobi, tako da možete videti vrata bez da ste direktno u ravni sa njima.

Glavni deo kreveta treba da bude uz zid, a stopala ne smeju biti usmerena prema vratima, što bi bila tzv. položaj sanduka – kada ležite u krevetu, a stopala su vam direktno usmerena prema vratima. Idealna pozicija obično je dijagonalno od vrata, tako da kada ležite u krevetu, jasno možete videti vrata.

Krevet bez naslona

Spavanje u krevetu bez naslona takođe se smatra greškom. Zašto je naslon važan za feng šui? U feng šuiju, preporučuje se postavljanje naslona kako biste dobili podršku i ravnotežu u vezi. Naslon vam pruža podršku – poput kičme, strukture koja drži vaš leđa, planine iza vas koja vas štiti.

Feng šui greške u spavaćoj sobi: Neparni broj stvari

Razmislite o upotrebi parova kako biste stvorili dobar feng šui u svom domu i izbegli greške u spavaćoj sobi. U feng šuiju, želimo prikazati jednakost partnera. Krevet nikada ne sme biti prislonjen uz zid. To otežava osobi da ustane, a da ne uznemiri drugu osobu. Obe strane kreveta trebaju imati prilično identične lampe i noćne stočiće.

Spavaću sobu zaista pokušavamo učiniti simetričnom. Nije važno ako je osoba trenutno samac. Spavaća soba treba biti pozivnica za mogućnost deljenja života s drugom osobom. Ako nije pravilno postavljena, osoba pokazuje svetu da nije zainteresovana.

Nered ispod kreveta

Važno je izbegavati nered ispod kreveta prema feng šuiju. Izbegavajte da imate gomilu stvari ispod kreveta. Idealno je da nemate apsolutno ništa ispod kreveta i da krevet ima nogare, tako da vazduh i chi, životna sila, mogu da slobodno struje oko vas dok spavate – to je veoma lekovito. Okolnosti mogu zahtevati da prostor ispod kreveta koristite za skladištenje u spavaćoj sobi.

Ako morate imati stvari ispod kreveta i ne možete bez njih, onda idealno biste trebali koristiti taj prostor za skladištenje stvari povezanih sa spavanjem, poput pokrivača i odeće. Izbegavajte sve oštre ili emocionalno nabijene predmete, jer kada spavate, vi ste u pasivnom stanju i upijate chi, svu energiju oko vas. Zato želite stvari koje su zaista mekane. Izbegavajte knjige, pisma od bivših partnera, oštre predmete ili previše aktivnih stvari poput obuće ispod kreveta.

Privucite bogatstvo uz pomoć Feng Shui-a: 10 korisnih saveta

Koristeći ove savete, možete ispraviti greške u feng šuiju i stvoriti spavaću sobu koja će vam pružiti mir, harmoniju i podršku za dobar san i bolji život.


ArchiViz/ gettyimages.com