5 feng shui saveta za harmoniju i sreću u vašem domu

by | July 13, 2023
5 feng shui saveta za harmoniju i sreću u vašem domu

Da bismo demistifikovali neka pravila ove drevne kineske tradicije, konsultovali smo feng šui stručnjake kako bismo dobili jednostavne i primenjive savete o tome kako uključiti feng šui u dom.

Ovih 5 feng shui saveta će vam pomoći da unapredite svoj životni prostor

Feng šui nije reč o transformaciji strukture doma, već o tome da naš dom evoluira zajedno s nama. Iako su gotovo neprimetni, ovi male promene mogu imati veliki uticaj na vaš svakodnevni život.

Privucite bogatstvo uz pomoć Feng Shui-a: 10 korisnih saveta

Usporite protok energije

Kada postoji direktna linija pogleda između ulaznih i zadnjih vrata, to znači da energija (chi) prolazi kroz kuću prebrzo. Umesto da ona odmah izleti kroz zadnja vrata, predlaže se da se protok energije uspori na elegantan način koji obuhvata ceo dom ravnomerno.

Rešenje: Usporite energiju uz pomoć šarenog tepiha na podu, umetničkih dela na zidovima ili čak okruglog stočića u hodniku.

Oslobodite kuću od nereda pomoću feng shui saveta

Iako se ovo može činiti očiglednim problemom koji treba rešiti u kući, svi smo skloni akumuliranju stvari koje nemaju određenu funkciju u domu. Nered je više od vizuelno neprijatnog.

Rešenje: Postarajte se da imate ispravne sisteme organizacije za sve u svom životu, od plaćanja računa, recikliranja do mesta za ključeve. Osećaćete se lakše, manje preopterećeno i efikasnije.

Održavajte put do ulaznih vrata slobodnim

Ulazna vrata su veoma važna u feng šuiju. Na kraju krajeva, to je glavni portal kroz koji energija ulazi u vaš dom. Zamislite chi kao prvi putnik koji pokušava da pronađe vaš dom – želite se pobrinuti da je put dobro osvetljen, jasno obeležen i da je adresa vidljiva.

Rešenje: Postavite ogledalo. Kada stavljate ogledalo, Benko savetuje da mu pridodate nameru, poput proširivanja mogućnosti u vašem životu i da ne dozvolite da se osećate ograničeno.

Pružite gostima razlog da zastanu

Pošto energija ulazi kroz glavni portal (tj. vaša ulazna vrata), ne želite da odmah odlazi stepenicama, kaže feng šui stručnjak. Umesto toga, želite da zastane u zajedničkom prostoru.

Usporite protok energije ulaska u vaš dom dodavanjem prostirke na stepenice ili umetničkog dela koje vas tera da zastanete i razmislite. Još jedno feng šui rešenje je postavljanje elemenata koji simbolizuju težinu na vrhu stepenica kako bi pričvrstili chi i naterali je da uspori.

Kako feng šui transformiše vašu kancelariju u oazu produktivnosti i harmonije

Balansirajte pet elemenata

Pet elemenata – zemlja, drvo, vatra, voda i metal – mogu biti prisutni u vašem domu, bilo fizički ili simbolički. Na primer, možete uneti vatreni element s toplim tonovima, poput crvene i narandžaste boje, ili možete imati stvarni vatreni element, poput kamina ili goruće sveće.


ArchiViz/ gettyimages.com