Prednosti kliznih vrata: Idealna su za male prostore

by | July 13, 2023
Prednosti kliznih vrata

Klizna vrata su uvek u trendu, ali u malim stanovima ona mnogo dobijaju na značaju. Ovo su prednosti kliznih vrata koje će vam mnogo značiti.

Prednosti kliznih vrata: Evo zašto treba da ih imate u svom domu

Klizna vrata su idealna za male prostore jer izvlače maksimum iz prostora, koristeći najmanje jedan kvadratni metar. Međutim, to nije jedina njihova prednost. Ova vrata imaju niz benefita koje mogu ulepšati prostor u svakom domu i učiniti ga praktičnim.

Ideje za dizajn ulaznih vrata: Učinite da vaš dom izgleda savršeno

Članak se nastavlja posle reklama

Istovremeno objedinjen i razdvojen prostor

Ukoliko ne možete da se odlučite da li želite da imate povezan prostor (poput kuhinje i trpezarije), onda su klizna vrata fantastično rešenje. U ovakvim situacijama klizna vrata omogućavaju da prostor bude objedinjen i razdvojen u isto vreme. Ukoliko želite da ovo razdvajanje manje vidljivo, možete se odlučiti za staklena klizna vrata.

Prednosti kliznih vrata: Više svetlosti

Staklena klizna vrata su savršena ako volite veliku količinu dnevne svetlosti. Zahvaljujući providnosti, onda odbijaju i produžavaju sunčevu svetlost čineći vaš stan svetlijim i prozračnijim.

Članak se nastavlja posle reklama

Vizuelno povećanje prostora

Takođe, ako se odlučite za staklena vrata između dve prostorije, prostorije će vizuelno izgledati veće. Međutim, i drvena klizna vrata mogu da vizuelno učine prostor većim, ali u prostorijama koje imaju visoke plafone. Ovakva vrata će prostoriju učiniti vizuelno višom.

Članak se nastavlja posle reklama

Sjajna vizuelna zamena za hodnik

Neki stanovi nemaju prostora za hodnike, a kada svugde stavite teška drvena vrata i dovratke prostor deluje zagušeno. Ukoliko želite da otvorite prostor, odlučite se na klizna vrata. Tako ćete vrlo lako moći da otvorite prostor i učinite ga većem. Sa druge strane, lako ćete stvoriti pregradu između dve prostorijer kada vam je potrebna.

Članak se nastavlja posle reklama

Prednosti kliznih vrata: Savršeno rešenje za mala kupatila

Mala kupatila su uvek problematična zbog kupatilskog nameštaja koji je uglavnom velik i koji morate da uklapate poput tetrisa. Upravo zbog toga su klizna vrata idealna jer ćete sa njima rasteretiti prostor koji inače zauzimaju klasična vrata.

Članak se nastavlja posle reklama

Klizna vrata su veoma zanimljiva i postoje različiti modeli i dizajni. Posebno ako imate mali stan, ovakva vrata su vam zaista neophodna.


Snežana Vranić

Scovad/GettyImagesPlus