Zastareli detalji u kupatilu: Vreme je da promenite neke stvari u ovoj prostoriji

by | August 9, 2023
Zastareli detalji u kupatilu

Staromodno kupatilo čini kuću ne baš tako sjajnom. Ovo je prostorija u koji će verovatno svi ući i zbog toga zastareli detalji u kupatilu moraju da nestanu.

Zastareli detalji u kupatilu: Ne dozvolite da vaše kupatilo ne izgleda lepo

U kući se prvo primeti ako su kupatilo i kuhinja zastareli i to ne ostavlja baš sjajan utisak o vašoj kući. Kupatilo je prostorija koja mora da prenosi čistoću i opuštajuću atmosferu. Ako to nije slučaj, vreme je za promene.

Kupatilo iz snova: 5 veličastvenih ideja sa Instagrama

Staromodne pločice

Kupatilske pločice su prvi pokazatelj staromodnog trenda. Ružne boje i zastarele šare umeju da učine kupatilo zaista ružnim. Naročito ako su okrnjene ili se vidi buđ između koje ne možete da se otarasite. Najbolje bi bilo da se odlučite za svetle nijanse kontinuiranog izgleda kako bi kupatilo dobilo svetlost i osećaj prostranosti. I jedan mali trik, najbolje je da boja poda bude tamnija od zidova.

Pogrešan odabir zavese za tuš

Najbolje bi bilo da je ni nema u kupatilu, već da je zamenite fiksnim staklenim ekranom koje štiti vodeno područje. Ako smatrate da ne možete bez zavese, onda je obnovite s vremena na vreme i birajte suptilne dizajne (bez velikih printova).

Rešite se starog tamnog nameštaja

Tamni nameštaj do poda sa mnogo fioka i ručki, odavno nije nešto što želite da imate u svom kupatilu. Umesto ovog vizuelnog opterećenja, odlučite se za svetlije ormariće i one koje imaju prostora do poda. Takođe, lebdeće police su sjajne za rasterećenje prostora.

Zastareli detalji u kupatilu: Staro ogledalo

Kada je ogledalo staro nekoliko godina, njihove ivice počinju da se lome i krnje, pa je i njihova površina manje reflektujuća. Dakle, najbolje bi bilo da ga promenite. Osim toga, ako je vaše ogledalo u zastarelom ramu, onda definitivno nema razloga da ga zadržavate.

Zlatnim detaljima više nije mesto u kupatilu

Zlatne slavine, svećnjaci, okviri i detalji odavno treba da budu zaboravljeni kada je kupatilo u pitanju. Umesto toga, često se koriste hrom ili crne nijanse.

Zastareli detalji u kupatilu: Menjajte peškire

Iako možda niste obraćali pažnju na to, ništa ne ostavlja loš utisak kao stari i iskrzali peškiri. Osim toga i oni imaju svoje trendove. Najbolji su obični frotir ili pamučni peškiri u neutralnim i pastelnim bojama. Njih treba menjati na svake 2-3 godine jer gube svoja svojstva.

Posuda za sapun i držač za četkice takođe imaju svoj rok

Ovo je često detalj koji se kupi, a potom se nikad ne zamenjuje. Međutim, oni često umeju da izblede ili da se vide oštećenja nakon nekoliko godina. Ovo nije velika investicija, a mnogo će vam značiti u dekorativnom smislu.

Dakle, osim pločica, ostali detalji i nisu toliko komplikovani za zameniti, a udahnuće vašem kupatilu svežinu. Vreme je da pretvorite ovu prostoriju u pravu oazu opuštanja.


Snežana Vranić

brizmaker/GettyImagesPlus