Zavese za tuš: Kako da ulepšate vaše kupatilo?

Dopustite da zavese dođu do izražaja i učinite vaše kupatilo jedinstvenim.

by | March 30, 2023
Zavese za tuš

Zavese za tuš ili kadu se obično smatraju neophodnim, ali ružnim dodatkom u vašem kupatilu. Međutim, ako ove zavese lepo uklopite, situacija može da bude obrnuta. 

Zavese za tuš kao dekorativni detalj

Zavese za tuš mogu da vašem kupatilu daju zanimljiv izgled. Međutim, o zavesama treba da razmišljate kao o dekorativnom detalju, a ne kao nešto što mora da bude tu, a nikako se ne uklapa. Dopustite da zavese dođu do izražaja i učinite vaše kupatilo jedinstvenim.

Povežite sve zajedno

Odaberite zavesu za tuš u stilu kakvim je uređeno vaše kupatilo. Na taj način će se zavesa savršeno uklopiti u prostor i učiniti vaše kupatilo prijatnim.

Zavese za tuš sa zanimljivim detaljima

Ponekad su detalji oni koji ostavljaju impresivan utisak. Ukoliko je vaše kupatilo minimalistički uređeno ili ima kombinacije nežnih boja, onda bi zavesa mogla da unese dašak originalnosti koji neće narušiti ravnotežu vašeg kupatila.

Istaknite zanimljiv dezen

Ne, ne morate da stavite zavese za tuš sa vodenim motivima. Odaberite dezen koji će se uklopiti u vaš prostor. To može biti igra oblicima i bojama, a ukoliko imate cveće u kupatilu možete odabrati i neke cvetne dezene da unesete prolećnu vedrinu.

Elegantne i nežne zavese za tuš

Zavesa za tuš može da bude veoma elegantna. Ako je vaše kupatilo malo i u neutralnim bojama, onda zavesa može da bude upečatljiv detalj koji će transformisati vaše kupatilo i dati mu otmenu notu.

Klasične jednobojne zavese

Jednobojne zavese mogu suptilno da unesu posebnu čar u vašu kupatilu. Ukombinujte zavese sa bojom ogledala ili sa bojom nameštaja i to će biti dovoljno da se zavese lepo istaknu.

Poigrajte se kontrastom

Poigravanje sa kontrastom takođe može da bude zanimljivo. Isticanjem zavesa, daćete celom kupatilu drugačiji izgled. Naročito ako se koristite crno-belu kombinaciju boja, onda ćete vašem kupatilu dati i eleganciju.

Povežite prostor sa linijama

Ovo je sjajan način da povežete pločice i zavesu za tuš ili kadu i vaše kupatilo učinite jedinstvenim. Ukoliko se bojite da će prostor biti monoton, možete da odaberte i zavesu čije linije su u boji. Naravno, ako ne želite da linije budu identične sa rasporedom pločica, možete da se odlučite i za neki drugi dizajn, ali pazite da nisu previše različiti.

Dakle, nemojte da mislite da su zavese za tuš i kadu ovde da bi pokvarile utisak o vašem kupatilu. Naprotiv, budite kreativni i dajte vašem kupatilu zanimljivu notu.


Snežana Vranić

Photo by Francesca Tosolini on Unsplash