Roze kupatilo: moderno i ženstveno

Roze je boja ljubavi, intimnosti i unutrašnjeg mira, a roze kupatilo je odličan izbor ukoliko želite opuštanje, mir i moderan izgled. 

by | February 22, 2023
roze kupatilo

Roze je boja ljubavi, intimnosti i unutrašnjeg mira. Prilikom izbora boja za dom potrebno je upotrebiti baš boje koje donose te tri stavke. Roze kupatilo je odličan izbor ukoliko želite opuštanje, mir i moderan izgled. 

Osim u kupatilu, roze boja je dobrodošla i u drugim prostorijama. Ona nam pomaže da pronađemo ljubav prema sebi i drugima, utiče pozitivno na naše raspoloženje na samom početku dana i doprinosi opuštanju kada se dan završava. Roze kupatilo se može urediti na razne načine, za početak birajući razne nijanse, a u nastavku teksta donosimo vam razne predloge dizajna.

Roze kupatilo: Saveti za dizajn

Nežna roze pastelna nijansa ostavlja utisak urednosti. Slatko roze kupatilo sa preciznim linijama doprinosi osećanju mira. Sasvim je sigurno da je u ovakvom kupatilu lako naći povod za uživanje. Roze vertikalni radijator dodaje još jednu liniju koja podseća na ukusne sladolede od jagode.

Ukoliko želite da vaše roze kupatilo izgleda originalno, možete se odlučiti da roze nijanse razbijete izborom poda. Za ovu priliku možete birati beli ili šareni teraco.

Osim poda, teraco možete iskoristiti i za zidove ili bar neki deo njih. Na slici možete videti kako se neobični teraco uklapa u roze kupatilo.

Glamur u svoje roze kupatilo možete uneti zlatnim detaljima. Roze i zlatno daju kupatilu specifičan retro šarm. Nivo glamura možete uneti i dodavanjem svetlucavih kristalnih detalja ili mermera.

Ukoliko ste više raspoloženi za jarke nijanse roze boje – to će doprineti da vaše kupatilo bude zabavno i razigrano. Pink zavesa za tuš ili jarko roze zidne pločice upotpunjuju atmosferu.

U današnje vreme veoma su moderni neobični elementi nameštaja u kupatilu. Roze kupatilo svakako je nesvakidašnje, ali originalnost možete postići birajući elemente koji se zaista ne viđaju svaki dan. Keramikom u kupatilu možete započeti novi trend i dati inspiraciju svima koji ga budu videli.

Budite slobodni prilikom kombinovanja roze sa drugim bojama. Nekada i mešavine boja mogu delovati klasično, a ipak kupatilo može odisati modernošću. Kako biste postigli ovaj efekat, osim boja možete mešati i različite keramičke elemente. Na primer, birajte klasične ili retro elemente, a uz njih odaberite nekoliko elegantnih veoma modernih predmeta.

Jedno od dobrih rešenja za mešavinu starog i novog jeste moderan izbor osvetljenja, na primer odlučite se za luster pravilnog geometrijskog oblika i led trake, a uz to kombinute tradicionalni kupatilski ormarić.

Prilikom odabira boje koju ćete kombinovati sa roze, možete se odlučiti za nijanse mora ili drugih oblika vode. Tirkizni detalji će uz roze boju stvoriti duboki kontrast koji će svakodnevno privlačiti vaš pogled.

Iako će u ovom slučaju kontrast biti veoma jak, možete se odlučiti i za kombinovanje roze sa tamnozelenom. Na sledećoj fotografiji možete videti kako su četka za toalet i kanta za smeće u roze boji gotovo stopljeni sa zidovima tako da potpuno skreću pažnju sa sebe. Ovakvi trikovi su odlični ukliko imate  kupatilo male površine.

Ako ste tip osobe koja često voli da menja enterijer, možete se odlučiti za belo kupatilo koje ćete ukrasiti roze neonskim svetlom. Osim što je ovakav način dekoracije zabavan i nesvakidašnji, njime ćete sebi omogućiti laku promenu boja u kupatilu kada god vam je ona potrebna.

Nadamo se da vam se sviđaju naši predlozi za roze kupatilo. Uživajte u predstojećem renoviranju kupatila.


Jovana Jevtić

Suleyman Ozkan/GettyImagesPlus