Pločice u kupatilu: 15 ideja za inspiraciju pred renoviranje

by | 4 februara, 2023
Pločice u kupatilu

Kada su u pitanju pločice u kupatilu – mogućnosti su bezbrojne. 

Ukoliko ste zainteresovani za jednostavan rezultat, birajte neutralne pločice. Ako vam se sviđa da kupatilo bude upečatljivo, odlučite se za jarku boju, neobičnu teksturu i oblik. Dizajneri iz dana u dan sve više pomeraju granice u kreativnosti. Šta god da želite da postignete, znajte da postoje pločice za svaki pod, svai zid i svaki plafon. U nastavku teksta pogledajte kako izgledaju pločice za kupatilo koje su trenutno najmodernije.

Pločice u kupatilu: Moderna inspiracija pred renoviranje kupatila

Dizajneri iz dana u dan sve više pomeraju granice u kreativnosti. Šta god da želite da postignete, znajte da postoje pločice za svaki pod, svai zid i svaki plafon. U nastavku teksta pogledajte kako izgledaju pločice za kupatilo koje su trenutno najmodernije.

Mozaik pločice na podu

Neka vaš pod u kupatilu bude ukrašen složenim rasporedom pločica. Izaberite boje koje se slažu jedna sa drugom, a zatim se pobrinite da se te boje uklapaju sa nešto jednostavnijim zidovima. Ukoliko ste se odlučili za ovakav pod, preporučujemo pločice za kupatilo manjih dimenzija kako biste u potpunosti uhvatili efekat mozaika.

Mozaik pločice na zidovima

Složen raspored pločica učiniće da vaše kupatilo bude jedinstveno i delovaće kao malo umetničko delo. Izaberite paletu boja koja vas privlači, a u isto vreme se slaže sa ostatkom nameštaja u kupatilu, ali i sa podnim pločicama.

Elegantne i jednostavne pločice u kupatilu

Mada se ne stavljaju često na zidove kupatila, tapete mogu biti odličan izbor ukoliko želite da vaš prostor izgleda smelo i neobično. Ukoliko se odlučite da izaberete živopisnu tapetu, ključno je da napravite ravnotežu uz pomoć velike, jednostavne pločice. Ovakvim izborom pločica u kupatilu ublažićete zvučni dizajn tapeta.

 Vertikalno postavljene pločice u kupatilu

Tanke, vertikalne pločice u različitim nijansama podsećaju na japansku arhitekturu i dizajn. U pitanju je minimalistički pristup u kome se često koriste uglađene linije i umetnost suzdržanosti. Ovako postavljene pločice odišu prefinjenošću i elegancijom. Vertikalno postavite pločice i time ćete izdužiti prostor, čineći plafone višim i prostranijim.

Monohromatske podne pločice

Ukoliko želite da postignete minimalističku estetiku, izaberite svetlu šemu boja. Izaberite jednobojni popločani pod koji je dovoljno prigušen da ne odvlači pažnju od skulpturalnih ukrasa.

Šestougaone pločice u kupatilu

Iako su klasične kvadratne ili pavougaone pločice nepogrešiv izbor, šestougaone pločice mogu doprineti da vaše kupatilo izgleda modernije.

Tri vrste pločica u kupatilu

Dve vrste pločica u kupatilu su uobičajen izbor. Uglavnom se jedne stavljaju na zid, druge na pod. Međutim, ukoliko biste trećom vrstom pločica odvojili prostor za tuširanje od ostatka kupatila, vaše kupatilo bi zaista bilo jedinstveno i posebno. Ovakav izbor dao bi karakter vašem prostoru za tuširanje, ali i čitavom kupatilu. Budite smeli, koristitie hrabar dizajn i boju koja se uklapa.

Retro zidne pločice u kupatilu

Grafičke pločice koje su nekada bile veoma popularne, u poslednje vreme sve češće se ugrađuju u savremena kupatila. Retrpo pločice za kupatila prigušenog tona veoma lepo izgledaju ako se ugrade u jedan deo kupatila.

Mini pločice u obliku košnice

Pločice u obliku pčelinjih košnica krase već godinama podove modernih kupatila. Problem sa njima je to što vaše kupatilo može izgledati zastarelo ako njihovom postavljanju ne pristupite sa oprezom. Kako bi ove pločice izgledale moderno, potrebno je staviti ih zajedno sa velikim pravougaonim ili kvadratnim dizajnom.

Geometrijski poređane pločice

Prostor za tuširanje daje nam bezbroj mogućnosti kada želite da eksperimentišete sa pločicama u kupatilu. Ako tražite suptilan, ali dramatičan stil pločica u kupatilu, iskoristite tuš za biranje pločica drugačijeg oblika i rasporeda. Geometrijski postavljene pločice na podu mogu ugasiti melanholiju u vašem kupatilu.

Ručno rezane mozaik pločice

Ništa ne dodaje luksuz kupatilu kao pločice koje su ručno isečene i položene u mozaik. Jedinstvenost ručno rezanih pločica znači da ne postoje dve iste, stvarajući neverovatno umetničko delo koje je skoro previše posebno za hodanje.

Male okrugle pločice

Ukoliko vas ove pločice jako podsećaju na pločice u obliku pčelinjih košnica, približite im se i videćete kako ove pločice imaju zaobljene ivice. Pločice jako podsećaju na metalne novčiće. Veoma su male i najviše odgovaraju područjima u visini očiju. Na ovaj način svaki detalj će biti više primećen.

Mermerne pločice u kupatilu

Prirodni kamen izgleda luksuzno. Ukoliko želite prigušeniji izgled prostora, odlučite se za mermer u krem nijansi, ali ukoliko želite neobični efekat, odlučite se za mermer sa bordo šarama.

Pločice koje liče na tapete

Ovako postavljene pločice u kupatilu čine da vaši zidovi budu ušečatljivi i jedinstveni. Odaberite male, tanke, gradijentne pločice koje same po sebi ne izgledaju veličanstveno, ali kada ih postavite, doživećete do veličanstvo.

Metro pločice

Na ovoj listi zaslužuju da se nađu popularne metro pločice. One predstavljaju bezbedan izbor pločica za kupatilo jer su moderna i klasična opcija. Na podu ili zidu, ove jednostavne elegantne pločice daju vam mogućnost da kupatilo bude šik i u omiljenoj boji.


wuttichaijangrab/GettyImagesPlus