Renoviranje kupatila sa malim budžetom – 5 autentičnih ideja

by | March 23, 2024
Renoviranje kupatila sa malim budžetom

Ako želite da osvežite svoje kupatilo, ne morate da menjate čitav kupatilski nameštaj. Otkrivamo vam ideje za renoviranje kupatila sa malim budžetom.

Renoviranje kupatila sa malim budžetom – 5 autentičnih ideja

Dodajte karakter podu u kupatilu

Promena poda može napraviti dramatičnu razliku u izgledu vašeg kupatila, čak i ako ostali kupatilski nameštaj ostane isti. Bez obzira da li odaberete geometrijski izgled mermernih pločica, drvene panele ili pločice u tradicionalnijem dizajnu, doprineće veličantsvenom utisku kada uđete u kupatilu.

Ne potcenjujte ni tepihe ili prostirke jer mogu izgledati vro upečatljivo. Ovo je prilika da unesete boju, teksturu i šaru u zavisnosti od postojećih boja i dezena u vašem prostoru.

Zidovi u kupatilu

Fokusirajte se na relativno malu površinu iza umivaonika u kupatilu i pretvorite ga u zid koji odiše autentičnošću. Na ovaj način nećete morati da se posvetite renoviranju celog kupatila. Prostor iza lavaboa često je podložniji oštećenju, pa je ovo dobro mesto da koncentrišete svoje napore.

Među mnogim idejama za pločice u kupatilu, pločice u obliku riblje čeljusti su sada u centru svih trendova, kao i pločice u marokanskom stilu sa velikim šarama.

Tapete u kupatilu nisu tabu tema

Ako tražite ideje za malo kupatilo i inspiraciju za renoviranje, zašto ne biste postavili zidne tapete sa upečatljivim dizajnom.

Ako tražite ideje za tapete za kupatilo, uverite se da su otporne na vodu, a ako nisu, ograničite ih na jedan zid koji nema kontakt sa vodom.

Renoviranje kupatila sa malim budžetom: detalji

Relativno jeftino i lako rešenje za renoviranje kupatila je dodavanje detalja praznim zidovima i policama. Kupatilo se često zaboravlja kada razmišljamo o umetničkim delima, a ipak prave veličanstvenu razliku.

Detalji koji takođe prave promenu, a ne koštaju mnogo, su dodavanje stolice, raskošni peškiri, zabavni set sapuna i losiona za ruke, saksije sa cvećem itd.

Prostor za izlaganje luksuznih proizvoda

Pobrinte se da imate prostor na kom ćete prikazati svoje ukrasne predmete i fensi kozmetiku. To ne moraju biti skupoceni proizvodi, već oni koji tako izgledaju. Nemojte čuvati i ostavljati za goste mekane peškira, mirisne sapune i najbolja ulja za kupanje. Uživajte u njima i uživajte u tome koliko jednostavno transformišu prostor.

Uz ove trikove, nećete potrošiti tako mnogo novca, a vaše kupatilo će izgledati potpuno novo i kao da ste potrošili bogatstvo na renoviranje!


Miljana Momirović

brizmaker/GettyImagesPlus