Malo kupatilo: 5 ideja za organizaciju prostora

by | February 10, 2023
Malo kupatilo

Nedostatak prostora ume stvoriti haos, posebno kada je u pitanju malo kupatilo ali uz ove trikove će sve biti savršeno organizovano i uvek na svom mestu.

Malo kupatilo: Postavite police

Prva stvar koju možete da uradite je da maksimalno iskoristite svoje zidove. Postavljanje polica će vam definitivno olakšati organizaciju i vizuelno dati više prostora. Možete ih postaviti iznad toaletne šolje za odlaganje toalet papira i peškira. Dodavanje kukica na zidove je takođe odlično rešenje za malo kupatilo.

Dodatan prostor za odlaganje

Ako nemate dovoljno nameštaja za odlaganje – postavite ga da biste iskoristili slobodan prostor. Postavite kutije za odlaganje ispod umivaonika ili pletene korpe. Kolica za skladištenje su takođe sjajna opcija jer se mogu lako pomerati i omogućavaju da složite svoje stvari na više nivoa. Osim toga, možete postaviti i viseći stalak za odlaganje peškira ili kozmetike na vrata jer značajno štede prostor.

Malo kupatilo: Maksimalno iskoristite zidni ormarić

Da li imate zidni ormarić za kupatilo? Evo kako da maksimalno iskoristite njegov prostor! Možete pričvrstiti magnetnu tablu na unutrašnju stranu vrata. Tamo možete da odložite svoje kozmetičke proizvode, lekove i sve druge stvari koje biste inače držali u ormariću. Stavite ih u magnetne posude ili koristite kukice. Samo uredno sve rasporedite kako biste mogli da zatvorite vrata od ormarića.

Svaki ćošak je dragocen za skladištenje

Često se mnogi uglovi u vašem kupatilu mogu zaboraviti jer ih smatrate beskorisnim – a u stvari nisu. Postoje kreativne ideje kako da iskoristite taj prostor za skladištenje koje će vas zaista iznenaditi! Za početak, da li ste ikada pomislili da okačite policu iznad vrata gde možete da odložite svoju kozmetiku koju retko koristite ili peškire? Možete i ovde postaviti kutije ili korpe za lakše organizovanje. Viseća polica u tuš-kabini ili u blizini kade je takođe odlična opcija da posložite sve proizvode za kupanje. Kozmetika će vam biti pri ruci, a prostor uredan.

Malo kupatilo: Možete organizovati i fioke

Ako imate više fioka ili ormarića u svom malom kupatilu, možete koristiti iste tehnike da ih organizujete kao što ste uradili sa onim ispod lavaboa. Koristite pregrade za skladištenje za organizovanje šminke. Možete ih čak i označiti da biste znali šta se u kojoj kutijici nalazi.

Maksimalno iskoristite prostor koji imate i više nikada nećete morati da brinete o tome gde da odložite stvari u svom kupatilu!


Miljana Momirović

Juan-Enrique/GettyImagesPlus