Greške pri renoviranju kupatila: Kako da ih izbegnete?

Renoviranje kupatila ume da bude komplikovan zadatak, ali ukoliko imate skice, sve je u pod kontrolom.

by | June 13, 2023
Greške pri renoviranju kupatila

Greške pri renoviranju kupatila su veoma česte, a da ih nismo ni svesni. Ukoliko se spremate da renovirate kupatilo, obratite pažnju na ovih nekoliko stvari. 

Greške pri renoviranju kupatila mogu imati velike posledice

Renoviranje kupatila nije nimalo jednostavan zadatak. Zbog specifičnih uslova, potreban je i poseban pristup jer neke greške mogu biti kobne za vaše kupatilo. Pre renoviranja imamo ideju o rezultatu koji želimo da postignemo, ali je neophodno da se koristite skicama i vizualizacijama kako biste na vreme uočili greške.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

Članak se nastavlja posle reklama

Zaboravljanje na praktičnost kupatila

Ovo je jedna od najčešćih grešaka. Vlasnici zamisle kupatilo iz snova, ali zaborave na njegovu funkcionalnost i praktičnost. Ovo možete rešiti tako što ćete navesti sve stavke koje želite i da ih poređate po njihovom prioritetu. Držite se glavnih autoriteta, ali ukoliko morate odustanite od onih koji su prilagodljivi. Na primer, žrtvovanje toga da kada bude pored prozora može imati benefite na drugim mestima.

Greške pri renoviranju kupatila: Praćenje trendova umesto vaših potreba

Praćenje trendova je uzbudljivo, ali ne ukoliko to uopšte ne odgovara vašem stilu i budžetu. Kupatilo je mesto gde treba da se opustite i da se osvežite, a odabir boja ili tekstura koje vam ne prijaju sigurno neće u tome pomoći. Koristite trendove kao inspiraciju i naravno ako vam se dopadaju, iskoristite ih. Ali ukoliko to nije slučaj, razmislite o drugim idejama.

Članak se nastavlja posle reklama

Odabir tamnih boja za malo kupatilo

Tamne boje su elegantne i moderne, ali u malim kupatilima su one veoma sumorne i teške. Osim toga, one vizuelno smanjuju prostor, a i vaš odraz u ogledalu neće biti onakav kakav biste želeli. Ukoliko imate malo kupatilo koristite bež i bele nijanse. U obzir mogu doći i svetlo plava, zelena ili roze boje.

Članak se nastavlja posle reklama

Greške pri renoviranju kupatila: Nedostatak osvetljenja

Jedno plafonsko svetlo je dovoljno da osvetli malo kupatilo, ali sem budžeta nema drugih prednosti. Potrudite se da imate više izvora svetlosti u kupatilu. Idealno bi bilo da imate osvetljenje kod ogledala i kod tuša. Ovo će vam veoma značiti prilikom doterivanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Nedostatak prostora za skladištenje

Uobičajena greška jeste da ljudi zaborave na prostor za skladištenje. Unapred isplanirajte kako da iskoristite fioke, ugaone ili viseće police i male kompaktne ormare. Takođe, ako imate priliku da ubacite modularni nameštaj, nemojte se ustručavati.

Članak se nastavlja posle reklama

Najvažnije je da skicirate kupatilo kako biste sebi predočili da li zaista možete da uradite tako kako ste zamislili ili je bolje da osmislite drugo rešenje. Bolje je da to uradite pre renoviranja, nego da morate da rešavate probleme u hodu tokom renoviranja.


Snežana Vranić

sl-f/GettyImagesPlus