Nameštaj za malo kupatilo: Spas za tesne prostorije

by | March 8, 2024
Nameštaj za malo kupatilo: Spas za tesne prostorije

Malo kupatilo predstavlja izazov za mnoge vlasnike stanova ili kuća, jer ograničen prostor često može delovati skučeno i nepraktično.

Nameštaj za malo kupatilo: Kako opremiti mali prostor?

Međutim, sa pravim pristupom i odabirom odgovarajućeg nameštaja, čak i najmanje kupatilo može postati oaza funkcionalnosti i stila. U ovom tekstu istražićemo kako pravilno odabrani komadi nameštaja mogu transformisati malo kupatilo, pružajući praktična rešenja za skladištenje, maksimiziranje prostora i stvaranje estetski privlačnog ambijenta. Otkrijte kako pametno iskoristiti svaki centimetar prostora i učiniti vaše malo kupatilo praktičnim i udobnim prostorom za svakodnevnu upotrebu.

Ormarić ispod umivaonika

Ormarići ispod umivaonika su uspešno iskorišćen prostor. Ovde možete izabrati razne vrste nameštaja sa fiokama ili sa ormarićima. Oni će vam mnogo značiti kao prostor za odlaganje, a nameštaj može lepo da se uklopi i da vašem kupatilu toplinu.

Ne očajavajte ako ste već odabrali umivaonik sa postoljem. Uglavnom se može napraviti ormar i oko njih, ali ako to nije slučaj ili mislite da biste dobili jako malo prostora i onda postoji rešenje. Možete da izgradite police oko njega i tako dobijete na prostoru za skladištenje. Naravno, te police takođe možete da zatvorite, a mogu da imaju i dekorativnu svrhu.

Uski visoki ormari

Ako imate malo kupatilo, verovatno ste prihvatili da ne možete da stavite široke i velike ormare. Međutim, to ne znači da ne možete da iskoristite uske prostore. Ovo uglavnom podrazumeva da napravite ormariće po meri ako želite da u potpunosti iskoristite prostor, mada je moguće pronaći ih i u odgovarajućim merama. Ovako dobijate dodatno mesto za skladištenje koje vam neće zauzeti mnogo prostora.

Nameštaj za malo kupatilo: Police iznad toaleta

Police iznad toaleta takođe mogu biti korisne u malo kupatilu. U poslednje vreme su ceoma popularne police sličnim letvama, ali možete da odaberete police kakve želite. Naročito ako imate visoke zidova, onda će vam ovo biti od velike pomoći kada je u pitanju skladištenje.

Još jedan koristan komad nameštaja za mala kupatila su viseći ormarići ili police. Montirani na zidove, ovi komadi nameštaja oslobađaju podni prostor, čime se vizuelno proširuje prostorija. Ovi ormarići ili police mogu biti idealno mesto za skladištenje sitnih predmeta poput toalet papira, sapuna ili kozmetike. Takođe, biranje komada nameštaja sa ogledalom može dodatno povećati osećaj prostranosti u malom kupatilu, dok istovremeno služi i praktičnoj svrsi.

Konačno, integracija multifunkcionalnih komada nameštaja može biti ključna za maksimiziranje prostora u malom kupatilu. Na primer, umesto klasične police, možete razmotriti kupovinu stolice sa skladišnim prostorom ispod sedišta. Ovo omogućava dodatno mesto za odlaganje ručnika ili drugih potrepština, dok istovremeno pruža i sedalni prostor. Odabirom nameštaja koji služi više svrsi, možete efikasno iskoristiti ograničen prostor u malom kupatilu, čineći ga funkcionalnim i udobnim.


Borjana Božić

in4mal/gettyimages