Ideje za pločice u malom kupatilu: Pronađite savršenu opciju za vaš prostor

by | February 27, 2024
Ideje za pločice u malom kupatilu: Pronađite savršenu opciju za vaš prostor

Uređenje malog kupatila može biti izazovno, ali uz pravilno odabrane pločice možete stvoriti prostor koji je funkcionalan, estetski privlačan i vizuelno prostraniji.

Pločice u malom kupatilu: 5 modernih primera

Evo inspirativnih ideja za pločice za malo kupatilo koje vam mogu pomoći da unapredite vaš prostor:

Retro šarm 1950-ih

Inspirisan dizajnom iz 1950-ih godina, arhitekta David D. Iriondo kreirao je malo kupatilo potpuno obloženo pločicama u vulkanskoj crvenoj boji. Klasični format pločica donosi snažan vizuelni identitet, savršeno kombinujući veličinu, boju i instalaciju.

Mediteranski šarm

U malom dečijem kupatilu u nekadašnjoj radionici pretvorenoj u loft, agencija Heju koristila je tople nijanse pločica u boji starog roze koje se savršeno uklapaju sa prirodnim materijalima poput tadelakta i teraco umivaonika.

Moderan minimalizam

U prostoru od 30 m2 u Milanu, rektangularne ručno izrađene pločice delikatno ukrašavaju malo i moderno kupatilo koje su dizajnirali Anna Foresio i Pietro Carlino iz Fo.Ca Studija. Nijanse plavo-zelene boje stvaraju prijatan ambijent i osvežavaju beli i drveni nameštaj.

Pločice u malom kupatilu: Prirodni i nežni efekat

Jednostavna ideja ovog malog kupatila, potpisana od strane arhitekata Robson Rak, je da se izabere paleta od tri ili četiri nijanse jedne boje i da se klasične pločice (10 x 10 cm) rasporede nasumično, u skladu sa vašom maštom.

Trendi bele pločice za mala kupatila

Modularni set belih pločica predstavlja jedno od najboljih rešenja agencije Epicène za oblaganje malog modernog kupatila u pariskom loftu. Blago zaobljeni oblici materijala koji se lako održava prate sve oblike uskog lavaboa, istaknuti nerđajućim čeličnim slavinama, i produžavaju se u prostor tuš kabine, koji je precizno odvojen staklenim zidom.

Ove inspirativne ideje za tiling malog kupatila mogu vam pomoći da osmislite i kreirate prostor koji je funkcionalan, estetski privlačan i udoban za korišćenje. Odabirom odgovarajućih formata, boja i materijala, možete transformisati čak i najmanje kupatilo u prostor koji odražava vaš stil i ličnost.


Borjana Božić

Jenish Patel/gettyimages