Genijalne ideje za police u kupatilu sa više prostora za odlaganje

by | February 28, 2024
Genijalne ideje za police u kupatilu sa više prostora za odlaganje

Kupatila mogu biti teške prostorije za organizaciju. Često su male, što uvek uzrokuje više nereda. Iako je skladištenje koje pruža sjajni šminkerski pult korisno, nije uvek dovoljno – posebno ako delite prostor sa supružnikom. Rešenje? Naravno, dodavanje dodatnih organizacionih rešenja.

Ideje za plice u kupatilu: Kako da dobijete više prostora za odlaganje?

Kada je u pitanju maksimiziranje prostora u vašem kupatilu – i osiguravanje da i dalje deluje kao mirno, obnavljajuće utočište – police su nezamenljive. Za razliku od tradicionalnih komada nameštaja koji mogu dodati masivnost prostoru, police dolaze u različitim oblicima, stilovima i veličinama, što olakšava pronalaženje savršenog rešenja za vaš prostor.

Imitirajte garderobu

Ako kvadratura nije problem u vašem kupatilu, vaše mogućnosti za police i skladištenje su gotovo beskrajne. Umesto da samo odaberete generičku policu i završite posao, inspirišite se drugim prostorijama u vašoj kući kako biste kreirali prilagođeno rešenje za skladištenje. U ovom prostranom kupatilu, dizajner Bria Hammel zamislila je ugrađenu policu koja bi se savršeno uklopila u garderobu, sa policama, klupom i zatvorenim ormarićem idealnim za smeštanje dodatnih posteljina.

Dodajte dekorativni pločnik

Najbolje ideje za police u kupatilu su funkcionalne i lepe, sa promišljenim dizajnerskim detaljima koji im omogućavaju da samostalno stoje kao stilski dodaci vašem prostoru. Jedan od sjajnih načina da učinite da vaše kupatilo zasija? Dajte mu prelepu pozadinu. U ovom projektu Pure Salt Interiors-a, dekorativne pločice dodaje dubinu i interesovanje paru plutajućih polica.

Sakrijte skladištenje pozantom metodom

Nisu svi oduševljeni vizuelnim neredom koji police mogu dodati, ali to ne znači da im nije potrebno skladištenje. Ako biste radije zadržali minimalistički i miran prostor, instalirajte skrivena vrata – tj. vrata koja su potpuno ugrađena u zid – kako biste napravili vaše police “nevidljivim”. U ovom projektu A Glass of Bovino kreacije Alise Bovino, pametna prednja strana ormarića otvara se kako bi otkrila trio plitkih polica na kojima se mogu držati neophodne toaletne potrepštine van vidokruga.

Isprobajte neobičan oblik

Ugrađene niše su često rešenje za skladištenje u kupatilu koje je posebno sjajno za male prostore. Budući da su teoretski u ravni sa zidom, ne zauzimaju dodatnu kvadraturu prostora izbočenjem u skučenoj sobi. U ovom projektu Lauri Chappetto iz Element Design Network-a, tradicionalni akcenat viđen je u neočekivanom obliku luka, dodajući glamur i ličnost.

Iskopirajte izgled ugrađenih elemnata

Završne obrade ugrađenih elemenata na neki način deluju razmišljeno i namerno u odnosu na neka kupljena rešenja za police, pre svega zato što daju prostoru strukturu i osećaj trajnosti. Volite ideju da ugradite prilagođeni komad u vaše kupatilo? Inspiraciju možete pronaći u ovom projektu TKS Design Group-a, gde je dizajner Susan Klimala naručila jedinicu inspirisanu bibliotekom za smeštanje dodatnih peškira, toaletnih potrepština i nekoliko dekorativnih dodataka.


Borjana Božić

Liudmila Chernetska/gettyimages